Lämnar Karlskrona mitt i krisen – efter schism med styrelsen

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
HOCKEY

Karlskrona är sist i SHL och har ekonomiska problem.

Då väljer vd:n Charlotte Gustavsson att lämna mitt klubben under brinnande kris.

– Nej, nu räcker det med hockey. Två SHL-klubbar får vara nog, säger hon.

Charlotte Gustavsson tillträdde som klubbdirektör i Karlskrona i maj 2017.

Hennes första år i klubben har dock varit allt annat än lugnt.

Klubben är sist i SHL och ekonomin blöder. Karlskrona behöver säkerställa ekonomiska licensen om fyra miljoner kronor i eget kapital.

Lämnar efter nio månader

Nu väljer vd:n att avgå.

”Bakgrunden är att Charlotte och styrelsen har olika syn på klubbens utveckling under säsongen som gått och den framtida strategiska utvecklingen”, skriver KHK i ett pressmeddelande.

– Det har varit väldigt, väldigt mycket jobb och ett kritiskt läge för klubben hela året. Nu är vi ju vid ett viktigt vägskäl och då har jag en idé och styrelsen en annan väg de vill vandra. Vi är inte helt eniga hur vi ska gå vidare. För att inte tappa momentum väljer jag att kliva av. Det är så där i bland när man är vd. Man jobbar ju efter styrelsens riktlinjer och då blir det så. Det är egentligen rätt odramatiskt och aldrig ett bra läge att lämna. Men jag vet inte vad vi skulle ha väntat in, säger hon själv till Sportbladet.

Vad var ni oense om?

– Vi har haft en jättebra dialog hela året och jobbat stenhårt . Det vi inte lyckats med är att få i gång spelet och sälja biljetter. Allt annat går som tåget. Det har gått bra med kostnaderna och jag är jättestolt över det vi gjort. Men hur vi hanterar de här utmaningar med sport och biljett och hur vi lägger upp nästa år, det är där vi inte riktigt har samma bild rent organisatoriskt om hur vi ska jobba. Det är ett jättekritiskt läge.

Lämnar ishockeyn helt och hållet

Charlotte Gustavsson satt bara nio månader på posten.

Vad såg du framför dig när du anställdes?

– Jag anställdes för att på ett år få svarta siffror. Det är ju stentufft. Jag tänkte att antingen kör jag det här på ett år och får jag inte till det så kommer jag lämna eller så får jag till det och stannar i kanske fyra år. Jag visste det skulle vara stentufft.

Charlotte Gustavsson var tidigare klubbdirektör för Modo, men nu är hon färdig med hockeyn.

– Nej, nu räcker det med hockey. Två SHL-klubbar får vara nog. Men hockeyintresset det har jag fortfarande kvar.

SHL-jumbon påbörjar nu rekrytering av ny klubbdirektör.

SHL-spelarna som lämnar för spel i OS 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM