SHL Svenska hockeyligan

Slipper straff för attacken

Av: 

AnnaMaria Jansson

HOCKEY

Disciplinnämnden: Förseelsen "lindrig”

Joe DiPenta drog en uppercut på Danel Widing.

Men i dag kom beslutet från disciplinnämnden.

Det blir inget ytterligare straff.

Förseelsen var för "lindrig".

”Han Kryper” Frölundas Joe DiPenta får in några slag på en ”krypande” Daniel Widing. DiPenta fick match penalty och är därmed avstängd i väntan på dom.
”Han Kryper” Frölundas Joe DiPenta får in några slag på en ”krypande” Daniel Widing. DiPenta fick match penalty och är därmed avstängd i väntan på dom.

Det var i slutet av mötet mellan Frölunda och Brynäs i tisdags som Brynäs Daniel Widing armbågstacklade Frölundabacken Joe DiPenta i ansiktet.

DiPenta tände till och kastade handskarna, medan Widing, som inte ville slåss, kröp ihop på isen som en sköldpadda. Detta hindrade dock inte DiPenta som måttade ett slag mot brynäsaren och genast fick matchstraff.

"Relativt lindrigt"

I kväll kom dock disciplinnämnden med sitt utlåtande. Joe DiPenta slipper ytterligare straff.

"Disciplinnämnden har förutom domarrapporten studerat en filmsekvens och tagit del av spelarens yttrande. Nämnden konstaterar att den förseelse som Joseph DiPenta gjort sig skyldig till är av relativt lindrig karaktär och att det av domaren utdömda matchstraffet med konsekvens av en matchs automatisk avstängning utgör tillräcklig bestraffning för DiPentas uppträdande."

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan