Planen: Stormatch ska spelas – på Nordpolen

1 av 4 | Foto: Alexei Druzhinin / TT / NTB Scanpix
Vjatjeslav Fetisov.

avJarkko Päiväniemi

HOCKEY

Här är legendaren Vjatjeslav Fetisovs vilda plan:

Spela en ishockeymatch – på Nordpolen.

Med spelare från bland annat Kanada, USA, Sverige och Finland samt stjärnskådespelarna Leonardo DiCaprio och Jim Carrey.

– Jag är säker på att hela världen står bakom evenemanget, säger Fetisov till Allhockey.ru.

Tanken är att vänskapsmatchen ska rikta fokus mot klimatförändringar och miljöfrågor. Den är planerad att spelas vid den ryska forskningsstationen Camp Barneo nära den geografiska Nordpolen våren 2019.

Enligt Allhockey.ru har spelare från Kanada, USA, Sverige, Norge, Danmark och Island redan tackat ja till att medverka.

– Alla har stöttat idén att spela matchen på Nordpolen. Företeelsen ger oss även chansen att diskutera miljöfrågor med kända personer inom skilda områden som politiker, idrottare, filmstjärnor och hockeyspelare. Jag är säker på att hela världen står bakom evenemanget, säger Vjatjeslav Fetisov till den ryska sajten enligt Iltalehti.fi.

”Kan inte åka skridskor”

60-årige Fetisov – som vunnit två Stanley Cup, två OS-guld och sju VM-diton – är numera ledamot av det ryska parlamentet Duman och tidigare idrottsminister.

Han säger att han redan varit i kontakt med skådespelarna Leonardo DiCaprio och Jim Carrey.

– Vi har träffats och Jim Carrey tog emot förslaget med stort intresse. DiCaprio sa att han inte kan åka skridskor, men enligt mina källor förbereder han sig för uppdraget. Jag tror att han är redo att spela, säger ”Slava” Fetisov.

DiCaprio en miljökämpe

43-årige Leonardo DiCaprio är sedan länge en miljökämpe där han framför allt fört upp den globala uppvärmningen på agendan.

Han är känd från storfilmer som Titanic, The Aviator, The Departed, Inception och The Revenant. Den sistnämnda filmen vann han en Oscar för som bäste manlige skådespelare.

56-årige Jim Carrey har främst agerat i komedier som The Mask, Ace Ventura och Dum & dummare.

Vilka spelare som ska ha gett klartecken framgår inte av artikeln.

NHL-svenskarnas alternativa karriärer 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM