Ishockey-VM 2018

”Var det första prins Daniel sa när vi kom”

Av: 

Simon Norberg

HOCKEY

Sportbladets Jimmy Wixtröm har följt Tre Kronor i 27 dagar.

Med obegränsad access till laget har han rapporterat från insidan under hockey-VM – allt dokumenterat i bloggen Inside Tre Kronor

– Min målsättning med hela insidegrejen är att göra saker som inte går att göra utan access, säger han.

Sportbladets fotograf Jimmy Wixtröm har bevakat Tre Kronor från insidan 2013, 2017 och 2018 – samtliga gånger har laget vänt hem som vinnare.

Från bloggen Inside Tre Kronor har ni läsare kunnat följa laget från mycket nära håll sedan förturneringen Sweden hockey games i slutet av april.

– Det som är kul med de två senaste gulden är att det är så många nya spelare som aldrig vunnit tidigare. Sen vet jag inte hur man rankar gulden.. men jag var mest nervös det här året, i och med att jag kunde ta mitt tredje raka, säger Wixtröm.

”Tror jag har bra omdöme”

Du har obegränsad access till Tre Kronor. Vad har varit din målsättning med det här?

– Min målsättning med hela insidegrejen är att göra saker som inte går att göra utan access. Jag måste lära känna spelarna för att läsarna ska kunna lära känna dem. Målet och planen är att få de att vara så avslappnade som möjligt och komma så nära dom som möjligt. Dagens journalistik handlar ofta om tuffa och hårda vinklar. Jag skulle säga att det här är mer mjukt, även om jag försöker ha en blandning med allt från unika samtal om lagkaptener och straffskyttar till att få någon att testa en 80-talsutrustning. Det som är unikt är att man kommer så nära.

Händer det att spelare eller ledare säger nej till att publicera vissa saker? 

– Nej. I år har vi haft ett tillfälle där vi inte publicerade. Det var på ett ledarmöte där det diskuterades laguttagning. Då valde vi att steka för att vissa saker som diskuterades blev märkliga att publicera. Spelarna har väl inte sagt nej. Men jag tror jag har rätt bra omdöme, det vill jag i alla fall hoppas och tro. Annars hade jag inte varit kvar där i tre år.

Ett negativt mejl

Hur har responsen varit från läsarna?

– Folk tycker det är roligt. Nästan varje gång jag gjort saker har det bara varit positivt. Jag har fått ett negativt mejl på tre år. Det var den där grejen om hur Zibanejad uttalas. Då skrev någon att det var dålig respekt från mig. I övrigt är det väldigt positivt. Många vill se ännu längre inslag. Dessutom var det första prins Daniel sa i dag när vi kom till slottet att han tyckte inside var bra. Han hade följt med där under mästerskapet.

Vad var roligast det här året?

– Höjdpunkten var när Oliver Ekman-Larssons åkte runt i en gammal utrustning (SE KLIPPET HÄR!). Det var en höjdpunkt så sett att jag kände direkt det skulle bli kul. Alla skrattade och pratade om det. Det fick stort genomslag. 

I dag gick Jimmy Wixtröm i mål med sin bevakning, efter 27 dagar från insidan, när Sverige firade guldet i Stockholm.

– Jag har fått mycket hjälp av tv-redaktören Christoffer Bodin. Han har hjälpt mig med redigering och varit redaktör.


FRÅN INSIDE TRE KRONOR

Här firar Tre Kronor guldet – inne hos flygkaptenen
En dag med ”Pudding” – unik inblick hos legendariske materialförvaltaren
Anders Nilssons ras: Minus nio kilo på två timmar
Mika Zibanejads uppladdning – SKAPAR musik

TILL INSIDE-BLOGGEN >>


ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Plusbetyg på samtliga Tre Kronor-spelares VM

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey-VM 2018

Tre Kronor

Ishockey-VM