Örebro ny serieledare

HOCKEY

Vann toppmötet mot Västerås

Örebro är ny serieledare i hockeyallsvenskan.

Laget tappade en 2–0-ledning, men vände tillbaka och vann toppmötet mot Västerås med 4–3.

– Det är första gången sedan Örebro gick upp i allsvenskan som vi vinner här i Västerås, så det är extra skönt, säger matchvinnaren Andreas Frisk till Viasat Hockey.

Trots att Västerås dominerade första perioden gick laget till pausvila med ett tvåmålsunderläge.

Jared Aulin lurade upp Andreas Lindh på läktaren och snärtade in en backhand i taket. Med bara 15 sekunder kvar av perioden styrde Johan Wiklander in 2–0.

Men Västerås kom tillbaka i andra. David Lundbohm prickade in reduceringen och William Karlsson utnyttjade att Andreas Frisk ramlade och satte kvitteringen.

Direkt i tredje fullbordade Kenneth Bergqvist vändningen med ett rappt handledsskott – men bara 22 sekunder senare kontrade Marcus Weinstock in Örebros kvitteringsmål.

Svängig match

William Karlsson fick sedan öppet mål, men sköt utanför då han var hårt uppvaktad av en Örebroback.

Kort senare visades Jonas Emmerdahl ut för Västerås och då small det direkt bakom Lars Johansson. Andreas Frisk pangade på från backplats och när Conny Strömberg skymde framför mål var Johansson chanslös.

I slutskedet pressade Västerås frenetiskt för en kvittering, men Örebros målvakt Nicklas Dahlberg storspelade och hade dessutom lite tur när Markus Ljungh prickade stolpen.

– Det är första gången sedan Örebro gick upp i allsvenskan som vi vinner här i Västerås, så det är extra skönt, säger Andreas Frisk till Viasat Hockey.

Låt Conny snacka...

Örebro satte två mål i power play, vilket blev avgörande.

– Det är skickliga spelare som är inne och just nu går puckarna in, ibland gör de inte det. Jag fick ganska mycket tid på mig. Jag brukar passa, men här kände jag att det var ett bra läge att skjuta.

Playmakern Conny Strömberg är den som styr och ställer och på frågan om det till och med är han som är coach svarar Frisk:

– När det kommer till power play är det nog fan Conny som är coach i laget. Samtidigt så är det när vi tar skott som det blir mål, så... låt han hålla på och snacka. Det är bara roligt och blir bra i slutändan ändå.

ARTIKELN HANDLAR OM