Misshandlad med sin egen batong

HOCKEY

Nu hängs huliganerna ut i TV

En ordningsvakt misshandlades med sin egen batong under skandalderbyt mellan AIK och Djurgården i Globen den 22 december.

Nu hoppas polisen kunna identifiera och straffa tre våldsverkare genom att i kväll visa unika bilder på händelsen i TV3:s Efterlyst.

– Den 22 december är händelser som vi inte vill se igen. Nu behöver vi hjälp med att identifiera de misstänkta, säger polisens insatsansvariga Isabel Thorén till Efterlyst.

Efterlyst kommer i kvällens program att visa bilder på tre personer som var aktiva i slagsmålen under hockeyderbyt mellan AIK och Djurgården i Globen den 22 december. Videon visar hur en ordningsvakt misshandlas på Globens läktare.

”En hinner inte upp”

– När de väljer att gå in så vänder sig alla aggressioner mot ordningsvakterna. Och som man kan se på bilderna så kommer det bara fler och fler människor och supportrar från den här klacken emot dem vilket gör att de hamnar genast i underläge, ordningsvakterna. Några av dem retirerar. Men vi ser på bilderna också att det är en ordningsvakt som inte hinner upp, säger polisens insatsansvariga Isabel Thorén till Efterlyst.

Ordningsvakten misshandlas sedan av flera personer med sparkar och slag, bland annat från hans egen batong.

Slagen med sin batong

– Han slits ner och tvingas ligga nere och motta sparkar och man tar även hans batong och använder den och slår mot honom, säger Thorén.

Polisen kunde till sist koma till ordningsvaktens undsättning och mannen mår i dag, efter omständigheterna, bra. Polisen har ringat in flera supportrar som deltog i bråket men hoppas nu, med hjälp av Efterlysts tittare, hitta de tre sista.

– Den 22 december är händelser som vi inte vill se igen. Nu behöver vi hjälp med att identifiera de misstänkta, säger Isabel Thorén.

Efterlyst sänds 21.00 på TV3.

ARTIKELN HANDLAR OM