Svenska folket får se Forsbergs comeback

HOCKEY

30 NHL-matcher kvar – så ska Colorado fixa en slutspelsplats

Foto: KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION!

Peter Forsberg, 37, gör comeback i Colorado Avalanche. Med ”Foppa” i truppen siktar laget på att nå slutspel.

Här ovanför är vägen dit – en väg svenska folket kan följa från tv-soffan.

Närmast väntar för Colorado Avalanche en fyra matchers roadtrip. Forsberg är med på resan till Phoenix, men förväntas inte debutera redan i måndagens match mot Coyotes.

Viasat sänder debuten

Debuten kan däremot ske i onsdagens möte med Minnesota Wild. En match som svenska folket har möjlighet att se direkt i tv-rutan.

– Viasat Hockey kommer att sända Peter Forsbergs comeback. Jag pratade precis med NHL över telefon och vi kommer att sända första matchen, oavsett vilken det blir, säger Viasat Sports sportchef Per Tellander.

Första svenskmötet för Foppa väntas bli på fredag när Colorado möter Columbus Blue Jackets med Kristian Huselius och Samuel Påhlsson i truppen.

”Kan gå hela vägen”

– Det vore såklart roligt att få möta Foppa. Det är fantastiskt kul att han känner att han är redo att spela igen, säger Huselius.

Efter en fjärde bortamatch mot Nashville Predators gör Forsberg, om foten håller, hemmapremiär i Pepsi Center nästa måndag mot Calgary Flames.

Colorado är just nu tolva i Western Conference med 30 matcher kvar att spela, men tabellen är hur jämn som helst. Upp till femteplatsen skiljer det sex poäng.

– Det är otroligt jämnt.

Alla lag är bra och tar man sig till slutspel kan vilket lag som helst vinna, säger Kristian Huselius.

– Om Foppa förstärker Colorado är det inte omöjligt att de går hela vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL