Luoma-effekten – då lyfter HV71

HOCKEY

Efter comebacken är mästarna hetast: ”Vi spelar bättre”

SÖDERTÄLJE. Mikko Luoma-effekten har lyft HV71.

Sedan finländarens comeback är de regerande mästarna elitseriens bästa lag.

– Jag har en bit kvar till 100 procent, säger Luoma.

Han värvades till HV71 som en av lagets absoluta nyckelspelare. Men efter att ha dragit av hälsenan under en badmintonmatch, tvingades Mikko Luoma till en sex månader lång vila.

Först i november kunde Luoma göra comeback. En efterlängtad sådan. För sedan stjärnbacken kom tillbaka, har HV71 vunnit nio av 13 matcher. Det gör laget till elitseriens formstarkaste.

– Jag vet inte om det har med min comeback att göra, att vi spelar bättre. Vi spelar bättre som ett lag nu. Men visst är det väldigt kul att vara tillbaka. Nu känner jag mig som en i laget, säger Luoma.

Finländaren har bara spelat drygt ett dussin matcher, men är faktiskt redan om Fredrik Bremberg (sju poäng) och Per Ledin (sex poäng) i interna poängligan. Och då menar Luoma att han fortfarande kvar en bit till toppformen.

Sämre spelmässigt

– Jag är inte hundra procent än. Det går lite sakta att komma in i matcherna. Men man får räkna med att det tar lite tid.

Vad är det som fattas?

– Jag håller på att bygga upp muskler i vaden. Jag behöver bli starkare i vaden. När jag har blivit det, kommer jag att kunna spela lite bättre.

Luomas insats mot Södertälje i går kväll var kanske inte en av hans bättre. Faktum är att HV71 var spelmässigt betydligt sämre än hemmalaget – men vann ändå.

– Det var en rörig match, definitivt inte vår bästa. Daniel (Larsson) var bra i kassen och vi hade några bra stunder i matchen. Det räckte, konstaterar Luoma.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71