Äntligen, Arlbrandt

HOCKEY

Efter poängtorkan – segerorganisatör mot SSK

Pär Arlbrandt har varit symbolen för Luleås måltorka.

Men i går tog helvetet slut – för Arlbrandt och för Luleå.

– En skön känsla, säger han.

Foto: dubbel glädje Pär Arlbrandt noterades för en assist och ett mål mot Södertälje.

Luleå gick från toppen till botten i en kovändning.

Kring jul var laget uppe i serieledning men sedan gick man till att bli elitseriens formsvagaste lag – främst tack vare att målskyttet inte fungerat.

– Jag är en offensiv spelare och när laget inte har gjort mer än ett mål per match och jag har bränt chanser, då är det klart det är extra tufft än om laget hade vunnit. Så det är klart det varit frustrerande, både för mig och för laget, säger Pär Arlbrandt.

Arlbrandt öste in både mål och assists under hösten men har inte varit sig lik efter jul. Innan uppehållet svarade han för ett mål och en assist på tolv matcher.

I går lossnade allt.

”Grymt skönt”

En glödhet Arlbrandt låg bakom drösvis med farligheter framåt och av farten båda målen när laget gick upp till 2–0-ledning.

– Det blir oftast så när man börjar bra, då kan man rida på det, man får lite bättre självförtroende, säger han.

– Grymt skönt att vi får vinna igen, det var ett jävla tag sen. En skön känsla.

Och till slut fick han också göra det där efterlängtade målet. Med bara 16 sekunder kvar fick Chris Abbott pucken och det såg ut som att han skulle lägga in den i Södertäljes öppna mål. Men i stället passade han Arlbrandt.

– Jag fick faktiskt nojan att jag skulle missa den, två meter ifrån och öppet mål. Då är det längesen man har gjort mål när man börjar tänka så...

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF