Enroth straffhjälte för Buffalo – igen

HOCKEY

NEW YORK. Det är bara spillror kvar av gamla storlaget Ottawa.

I natt fick de stryk av New York Islanders, sjönk mot den absoluta botten i tabellen och trejdade bort ännu en gammal trotjänare.

Foto: AP SCANPIX SWEDEN

Den pågående säsongen har blivit en enda lång förödmjukelse för senatorerna från kanadensiska huvudstaden, i Stanley Cup-final så sent som 2007.

Efter nattens strafförlust mot Islanders hemma i Scotiabank Place är de inte bara fastnaglade i botten av den östra tabellen. Edmonton, hopplös jumbo i den sammanlagda tabellen praktiskt taget hela säsongen, är plötsligt bara tre poäng bakom.

Och nu har general managern Bryan Murray inlett nedmonteringen av laget. I helgen trejdade han Mike Fisher, som spelat med Senators hela sin karriär, till Nashville. Och i natt skeppades Chris Kelly, likaledes Ottawa-spelare från start till Boston.

– Jag har just trejdat den mest respekterade spelaren i hela laget och det känns inget kul. Det är svåra beslut att ta, men det är det enda vi kan göra i nuläget, säger Murray till Ottawa Sun.

Kort sagt:

Säsongen är körd, nu satsar han på att samla ihop bra draftval.

Det blir ett helt nytt Ottawa Senator Daniel Alfredsson och Erik Karlsson kommer spela med i framtiden.

Trots alla backskador kom Vancouver snabbt tillbaka efter förlusten mot St. Louis och bortaslag Minnesota med 4-1 i natt.

Därmed bröts Minnesotas fyra matcher långa segersvit.

Mikael Samuelsson gjorde ett av målen och Sami Salo, äntligen tillbaka efter den skada som tvingat honom att sitta på läktaren hela säsongen, noterades för en poäng. Däremot gick bröderna Sedin poänglösa av isen.

Jhonas Enroth fick återigen chansen i Buffalos kasse i svåra bortamatchen mot Montreal i natt, slet som ett djur och såg efter ett tio omgångar långt straffavgörande till att ge Sabres segern.

Det var, egenartat nog, Enroths tredje straffvinst – under en NHL-karriär som bara omfattar en handfull matcher.

– Jag tycker att jag är rätt bra på straffar, men att få sina tre första segrar i NHL på straffavgöranden är nog rätt unikt, säger han till nhl.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL