Detroit vidare efter fyra raka

HOCKEY

Lidström: Bredden är skillnaden

NEW YORK. Detroit Red Wings är klara för andra slutspelsomgången.

De vann även den fjärde matchen i Phoenix i natt och har därmed ”svept” Coyotes.

– Det är starkt gjort, särskilt som ”Zäta” varit skadad hela serien och ”The Mule”  var borta i den här matchen. Men vi har bra bredd i laget nu, säger Nicklas Lidström till Sportbladet efter 6–3 segern.

Foto: Detroitspelarna, (här bland annat Kronwall och Ericsson) kan ta igen sig inför nästa runda i slutspelet. Phoenix blev en munsbit i fyra matcher.

Alla övriga lag är indragna i våldsamma fältslag, men för gamla slutspelsmaskin Detroit har årets playoff börjat som en dans.

Serien mot Phoenix blev inte längre än fyra matcher – The Big Red vann alla fyra och fullbordade därmed en ”sweep”.

– Den sista matchen nu i natt var den tuffaste. Som alltid, det är svårt att vinna fjärde matchen och slå ut motståndaren, säger backlegendaren Nicklas Lidström när vi når honom efter slutsignalen.

– Phoenix spelade bra och hade ledningen med både 2–1 och 3–2, men vi kom ut och gjorde en riktigt stark tredjeperiod och därför kunde vi vinna.

”Bredd i laget”

Lagkaptenen är, kan man höra bara på rösten, mycket belåten med öppningen på slutspelet.

– Ja, jag tycker det är starkt gjort. Särskilt som ”Zäta” varit skadad hela serien och vi idag dessutom hade ”The Mule” borta (besvärad av den ansiktsskador han ådrog sig i match 2), säger han.

– Men vi har riktigt bra bredd i det här laget. Det var skillnaden mellan oss och Phoenix. Det är inte bara två kedjor som producerar. Alla bidrar. Jag tror vi hade tretton målskyttar i serien, det är ett riktigt styrkebesked.

Tid för återhämtning

Nu får Wings några extra dagars vila i väntan på nästa motståndare – och det gör ju inget när man har en såpass ålderstigen trupp.

– Framför allt är det bra med tanke på skadorna. Nu får ”Zäta” och Franzén mer tid på sig att läka, konstaterar Lidström.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL