Derbyutklassning 1: Mora körde över Leksand

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-31

Dubbla mål av lagkaptenen Fogström

Leksand hade vunnit säsongens två första derbyn, men i det tredje mötet bet Mora tillbaka… och man gjorde det ordentligt.

Mora vann med hela 6-1.

– Jag tycker att vi åker sönder Leksand, säger Daniel Viksten.

I seriepremiären vann Leksand med hela 7-1 mot Mora, i säsongens tredje daladerby kontrade Mora med 6-1.

– Det är ruggigt skönt, det bästa som finns är att vinna mot Leksand, säger Daniel Viksten till Viasat Hockey och han menade att det var en av lagets bästa matcher.

– Man ställer in sig som att det är en vanlig match, men man tänder till lite extra från start när man möter Leksand. Förutom att vi slarvar lite i egen zon så spelar vi klockrent. Jag tycker att vi åker sönder Leksand.

Mora rivstartade, pressade ner motståndarna, och efter åtta minuter hade man också en rättvis 2-0-ledning efter två viljemål av Henrik Eriksson och Tony Lagerström.

Dubbla mål av Fogström

I den andra perioden trampade formstarke Viksten loss och pricksköt 3-0 bakom Patrick Galbraith.

Leksand reducerade genom Daniel Hermansson, men sedan avgjorde Moras lagkapten Niklas Fogström matchen.

Han dundrade in 4-1 i power play drygt halvvägs in i matchen, och sedan åkte han sig loss och hängde 5-1 i box play i början av den sista perioden.

Mora vann till slut med 6-1 sedan poängkungen Mikael Zettergren slagit in det sista målet.

– Vi har bra fart på rören vilket innebär att deras backar får problem i egen zon, det där med farten är lite av vårt adelsmärke, säger Niklas Fogström.

Playoffplatsen befästes

Formstarka Mora vann därmed femte raka matchen och befäste sin playoffplats, medan Leksand bröt en vinstsvit om fyra raka matcher.

Mora är nu femma i tabellen, åtta poäng efter trean Leksand.

– Nu är det bara att fortsätta jaga lagen i topp. Vi har fått igång det spelet som vi ska spela och vi gör det bra, säger Viksten till Viasat Hockey.

Det fjärde daladerbyt spelas 26 februari, utomhus i Leksand.

Följ ämnen i artikeln