Södertälje vann bråkig match

HOCKEY

Linköping-Malmö 2–5

(1–0, 1–3, 0–2)

Linköping: Fredrik Emwall, Martin Ylven Laumann.

Malmö: Marcus Paulsson (2), Carl Söderberg (2), Calle Steen.

Kommentar: Ett LHC med många unga spelare i laguppställningen förlorade den här matchen. Malmös nyblivna landslagsmann Carl Söderberg gjorde två mål.

Ambri Piotta-Södertälje 1–2

Södertälje: Martin Cibak, Petri Pakaslahti.

Kommentar: En stökig match med många utvisningar och tufft spel. I slutminuten utbröt ett stort bråk och domarna höll på att tappa kontrollen över matchen.

Publiken visade sitt missnöje med att kasta in flaskor på isen och stämningen var allmänt upprörd. Men Södertälje vann till slut.

– Det är ju bra att träna på alla moment även när det blir sönderryckt som idag. Så här kan ju även matcher i elitserien se ut, sa tränare Leif Ströberg i ett uttalande efter matchen.

Nordic Trophy

Djurgården-Färjestad 5–3

(1–1, 1–2, 3–0)

Djurgården: Michael Holmqvist (2), Andreas Engqvist, Kristofer Ottosson, Marcus Ragnarsson.

Färjestad: Dominik Granak, Rickard Wallin, Per Åslund.

Kommentar: Trion Michael Holmqvist, Nichlas Falk och Fedrik Bremberg kan bli något att se upp med i vinter. Formationen låg bakom tre av Djurgårdens mål i sergmatchen över Färjestad.

– Den formationen var riktigt bra i kväll och de går framåt för varje match. Linkan gjorde sin klart bästa match hittills. Det var även kul att se Falk och Ragnarsson bilda backpar bakom den kedjan. Det är kul att vi gör många mål matcherna efter det att vi har börjat jobba med det offensiva spelet och det ser bra ut sett ifrån den fas vi ligger i träningsmässig, sa DIF-tränaren Tomas Montén till klubbens hemsida efter matchen.

Nordic Trophy

Frölunda-HV71 4–0

(3–0, 1–0, 0–0)

Frölunda: Joakim Andersson, Karl Fabricius, Magnus Kahnberg, Tomi Kallio.

Kommentar: Det här var egentligen Frölundas match rakt igenom. HV71 hade stunder av press soch några vassa chanser men Göteborgssegern var aldrig riktigt hotad.

– Försvarsspelet fungerade riktigt bra, det var detta som gjorde att vi kunde vinna puck tidigt och vända spelet. Backarna spelade mycket bra, gjorde bra avvägningar och spelade med kort avstånd till motståndaren. De tog också rätt beslut rakt igenom, spelade enkelt när så krävdes och vårdade pucken när de hade mer tid på sig. Alla backarna var riktigt bra, sa tränaren Ulf Dahlén till klubbens hemsida efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM