GREPS AV POLISEN

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Bremberg misstänkt för grovt rattfylleri & våldsamt motstånd

Hockeystjärnan Fredrik Bremberg, 35, greps under midsommarhelgen misstänkt för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd.

En polispatrull hittade den berusad och sovande djurgårdsforwarden i en bil.

Bremberg riskerar att dömas till fängelse om han fälls.

Fredrik Bremberg firade midsommar i Östhammar. Vid 00.30-tiden natten mot midsommardagen ringde ett vittne till polisen och berättade att en märkbart berusad person körde omkring i en bil. En polispatrull skickades ut för att leta efter bilen.

En dryg timma senare, klockan 01.40, hittade polispatrullen bilen vid en parkeringsficka vid en väg i utkanten av Östhammar. Enligt polisrapporten satt då Fredrik Bremberg och sov i bilens framsäte. När polismännen väckte Bremberg uppträdde han aggressivt och var inte samarbetsvillig.

– Den misstänkte har haft ett uppträdande som gjort att poliserna på plats lämnat in en anmälan om våldsamt motstånd. Det kan ha handlat om att han vägrat kliva ur bilen eller gjort fysiskt motstånd, säger Tommy Karlsson, inspektör vid polisen i Uppsala.

Eftersupningsprov

Vittnet som först ringde till polisen tillkallades också till platsen för att styrka att det var hockeystjärnan som kört bilen strax före det att polisen hittade den.

Polisen tog med Bremberg till hälsocentralen i Östhammar för ett så kallat eftersupningsprov.

– En utredning om eftersupning har inletts. Något som måste göras eftersom patrullen inte har sett att den misstänkte kört bilen, säger Tommy Karlsson.

Enligt polisrapporten togs det första av två eftersupningsprov klockan 02.43. Efter att ha delgetts misstanke om våldsamt motstånd och rattfylleri/alternativt grovt rattfylleri släpptes Bremberg klockan 03.55.

Inom två veckor ska provsvaren vara analyserade och senare bestäms om Bremberg kommer åtalas för de brott han är misstänkt för.

”Stämmer inte”

Sportbladet har utan framgång sökt Fredrik Bremberg.

– Min klient nekar till det han misstänks för, han hävdar att uppgifterna inte stämmer. I övrigt har varken han eller jag några kommentarer, säger Brembergs agent Joakim Persson.

Fredrik Bremberg är en av svensk hockeys största stjärnor. Han har varit en av elitseriens största profiler sedan början av 1990-talet. På 648 elitseriematcher har djurgårdsforwarden svarat för 488 poäng. Säsongen 2006/07 vann han elitseriens poängliga och var också med i det svenska VM-laget i Moskva.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN