”Det känns lite som att komma hem”

HOCKEY

"Tuffe Uffe" tillbaka i NHL – klar för Rangers

Foto: Ulf Samuelsson ska träna Rangers kommande säsong.

Välkommen tillbaka till New York, Ulf Samuelsson.

Den förre Modotränaren blir assisterande tränare för Henrik Lundqvist och kompani i Rangers.

– Det känns lite som att komma hem, säger han till Expressen.

Som stenhård försvarsbuse blev Samuelsson en publikfavorit under sina fyra år i Madison Square Garden (1995-1999).

Under söndagen avslöjade Expressen att svensken är klar för en ny sejour i Rangers. Den här gången som assisterande tränare med huvudansvar för backar och boxplay.

Klubben gjorde nyligen klart med Alain Vigneault, 52, som ny huvudtränare.

– Under de senaste veckorna har jag träffat Vigneault vid några tillfällen och det känns rätt att bli en del av hans team i Rangers. Han verkar stark och sympatisk, säger 49-årige Samuelsson, som bland annat kommer att få jobba med svenskbacken Anton Strålman:

Tjuvstartar jobbet i morgon

– Anton har jag redan talat med och klubbledningen är väldigt nöjda med hur han utvecklats under de senaste åren. Jag ser verkligen fram emot att jobba med honom och de andra backarna i Rangers.

Expressen: När börjar du nya jobbet?

– Jag tjuvstartar redan i morgon, då vi har ett utvecklingscamp kommande vecka för de unga talanger som Rangers draftat de senaste åren.

– Men sedan blir det några veckors ledigt i juli innan vi flyttar till New York på allvar i augusti.

Samuelsson kommer närmast från två säsonger som huvudtränare i Modo i SHL. Han lyckades föra laget till slutspel båda åren men klubben åkte ur i kvartsfinal.

”Otroligt bra period i Modo”

– Jag hade en otroligt bra period i Modo och vill man bara utbilda sig och lära sig mer hela tiden kan man absolut göra det i elitserien. Vi jobbade mycket med puckkontroll i Modo och det är något som Rangers vill bli bättre på med sin spelstil, så det är en av sakerna jag tar med mig, säger han.

Mellan 2006 och 2011 arbetade Samuelsson som assisterande tränare i Phoenix Coyotes. Huvudtränare den gången var legendaren Wayne Gretzky som sa att "man inte kan hitta en bättre backcoach", än svensken.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL