St. Louis trejdar till sig eftertraktad back

HOCKEY

...och Kings byter till sig ersättare för skadad duo

Foto: Jay Bouwmeester och Robyn Regehr.

NEW YORK. Nu går trejd-drevet i NHL.

I natt hamnade Calgarys eftertraktade back Jay Bouwmeester i St. Louis – och Buffalos dito Robyn Regehr i Los Angeles.

NHL:s trading deadline äger rum i morgon kväll, svensk tid,  men frågan är om det finns några dealer kvar att göra då.

De spektakulära affärerna har redan avlöst varandra.

Nattens stora nyhet var alltså att Calgary Flames backstjärna Jay Bouwmeester trejdades till St. Louis Blues – i utbyte mot ett förstaval i draften, AHL-backen Mark Cundari och rättigheterna till en schweizisk målvakt med det egenartade namnet Reta Berra.

Även Detroit Red Wings och Philadelphia Flyers var på jakt efter 29-årige Bouwmeester, men han hamnade alltså i Missouri och därmed har Blues i ett slag en av den västra konferensens mest slagkraftiga backuppsättningar – i alla fall på papperet.

Samtidigt lyckades Los Angeles King byta till sig Buffalo Sabres robuste back Robyn Regehr – och täpper därmed till åtminstone lite av tomrummet efter skadade duon Willie Mitchell och Matt Greene.

Sharks-veteran till ’Hawks’

Chicago Blackhawks behöver inte förstärka på särskilt många punkter, men passade på att addera lite djup i truppen när San Jose-veteranen Michal Handzus gick att hämta i utbyte mot blott en fjärderundare i draften.

Fler trejder hängde under natten i luften. I San Jose var till exempel Ryan Clowe struken, vilket indikerar att han inom kort byts bort, och intensiva rykten gick också om namn som Roberto Luongo, Miikka Kiprusoff, Jason Pominville, Jaromir Jagr, Jussi Jokinen och Ben Bishop.

Hartnell ett aprilskämt

Däremot visade det sig vara ett aprilskämt att Flyers skulle trejda bort Scott Hartnell...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL