Hjälte i kväll – men snart tvingas han bort

HOCKEY

KARLSTAD/STOCKHOLM. Mikael Johansson, 27, gjorde mål på nytt och låg bakom Färjestads 4–1-seger mot Luleå.

Men snart kan matchhjälten vara klubblös.

Enligt uppgifter till Sportbladet har FBK inte erbjudit Johansson ett nytt kontrakt.

– Jag vill vinna ett SM-guld med Färjestad och det är det jag har mitt fokus på, säger han.

Foto: Mikael Johansson.

Färjestad tog ledningen med 2–0 efter första perioden, men efter Linus Perssons reducering pressade Luleå för en kvittering.

Då klev Mikael Johansson fram.

Forwarden – som nätade även i den senaste matchen – klev innanför blå och snärtade in 3–1 i nättaket bakom Johan Gustafsson.

Hjälte i kväll – men snart kan Mikael Johansson lämna Färjestad. Sportbladet skrev redan den 20 februari om att förhandlingarna mellan Färjestad och den skadedrabbade Johansson har havererat och att Växjö var ett alternativ.

Vill inte prata om nästa säsong

Enligt Sportbladets källor har inte värmlänningen Johansson erbjudits något nytt kontrakt sedan dess.

Hur går det med kontraktsnacket mellan dig och FBK?

– Jag fokuserar inte alls på det. Jag har inte pratat med något lag. Jag fokuserar på vinna nästa match mot Luleå... Att ta SM-guld med Färjestad, med det här laget som är nu. Nästa säsong får vi ta när den här säsongen är slut.

Men tror du att du spelar i FBK i höst?

– Omöjligt att svara på. Jag vet inte. Jag vet att ni vill ha svar men jag har inget. Jag har inte gjort klart med någon klubb och jag har inte pratat med någon.

”Vill inte veta något”

Men hur känns det då?

– Det känns bra för jag vill vinna ett SM-guld med Färjestad och det är det jag har mitt fokus på. Det ringer säkert klubbar till min agent som är intresserad av mig. Det hoppas jag i alla fall. Men mina agent har inte berättat något vidare. Jag vill inte veta någonting. Jag ser ingen anledning till att prata med någon annan klubb just nu. Det är det här laget jag vill vinna med nu.

Färjestad vann till slut med 4–1 efter att Patrik Lundh nätat och reducerade i matchserien. Luleå leder med 2–1 i matcher inför den fjärde matchen i Luleå på torsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM