Hämtade in två mål på fyra sista sekunderna

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Klüft: Aldrig varit med om något liknande

1 av 4 | Foto: OLA AXMAN

Vita Hästen stod för fredagens tveklöst mest omdiskuterade insats i Hockeysverige.

Med fyra sekunder kvar på klockan låg laget under med 1-3 mot Västervik.

När en sekund återstod hade laget gjort 3-3.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger tränaren Patrik Klüft till Sportbladet.

Vita Hästen gästade Västervik i division 1 E på fredagen. Med 19:35 på klockan och underläge 1-3 tog gästerna timeout, men tränaren Patrik Klüft hade svårt att se något hopp.

– Jag sa till vår reservkeeper att ”det är liiiiiite jobbigt läge just nu”. Vi log nästan åt det, säger Klüft.

”Bara ställa alla på rödlinjen”

När Tomas Wallgren satte reduceringen återstod bara fyra sekunder kvar av matchen och de flesta såg nog noteringen mest som ett tröstmål. Men bara tre sekunder efter tekningen, med en sekund kvar på klockan, rasslade det igen bakom Västerviks målvakt. Vita Hästen hade hämtat in 1-3 till 3-3 på tre av matchens fyra sista sekunder.

– Vi gjorde mål 19:56 till 2-3 och sedan var det bara ställa upp alla på rad på rödlinjen och försöka teka pucken framåt. Deras back står då upp på en studspuck, vi forcerar stenhårt med fullt in på mål och lyckas få ett inspel som vi styr in 19:59. Helt jävla sjukt var det. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Klüft.

Hur var stämningen i båset?

– Det blir lite halvgalet kan man säga. Det var riktigt kul. Det var en ganska jobbig match där vi vinner skotten i tredje med 15-5 men de bara chippar ut hela tiden. Vi får inte fast dem. Att då få den avslutningen är så jävla skönt. Sedan är det lite surt att vi torskar på straffar när vi hade ett power play i ”sudden” med spel fyra mot tre och borde ha avgjort.

Publicerad: