Bekräftat: Luleå värvar Bellissimo

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:
Bellissimo.
Bellissimo.

Det har spekulerats sedan en tid tillbaka.

Nu är det bekräftat att Luleå värvar målvakten Daniel Bellissimo, 28, från Timrå.

– Förhoppningsvis kan jag vara med och hjälpa till för att vi ska kunna nå hela vägen nästa gång, säger han till Luleås hemsida.

Kanadensaren Daniel Bellissimo slog igenom i Bik Karlskoga och hamnade därefter i Timrå. Men medan Timrå degraderas till allsvenskan stannar Bellissimo kvar i elitserien.

Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Luleå och tanken är att han ska komplettera David Rautio då Johan Gustafsson ska testa vingarna i Nordamerika.

– Vi är glada att ha signat Daniel som ny målvakt för Luleå Hockey. Han har under säsongen visat att han är en bra målvakt – inte minst i matcherna mot oss. Vi känner att han har en stor potential för ytterligare utveckling och att det kommer kunna ske i vår förening under ledning av Daniel Henriksson, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till Luleås hemsida.

”Kul att träffa bröderna Abbott”

Daniel Bellissimo:

– Jag ser verkligen fram emot att få spela för Luleå Hockey som jag förstått är en riktigt bra organisation och som hade en fantastisk säsong. Och förhoppningsvis kan jag vara med och hjälpa till för att vi skall kunna nå hela vägen nästa gång.

– Just nu är jag hemma i Kanada och återhämtar mig efter säsongen. Sen vore det så klart kul att träffa bröderna Abbott vid något tillfälle för att lära känna killarna – sen får vi se om det blir så att vi kör några träningar ihop eller inte.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN