Laines gåva: Ger lönen till mamma

HOCKEY

Får del av lönen på 24 miljoner: ”Vill ge tillbaka”

Patrik Laine har skrivit på för Winnipeg.

Lönen? 24 miljoner kronor – och en del skänks till mamma och pappa.

– De har varit till så stor hjälp, så nu vill jag ge någonting tillbaka, säger Laine.

Det kommer knappast som någon chock.

Men i natt skrev finske supertalangen Patrik Laine, 18, på ett treårskontrakt med Winnipeg Jets och debuterar troligen i NHL till hösten.

– Det är rätt otroligt att skriva under mitt första NHL-kontrakt. Jag har alltid velat göra det och nu är det gjort. Jag är stolt över mig själv och kan knappt vänta på att få göra detta till min nya hemstad, säger Laine till klubbens hemsida.

Ger lönen till mamma

Laine valdes som andre spelare i draften bakom Auston Matthews och kontraktet med Winnipeg är värt totalt 24 miljoner kronor för de tre åren med en möjlighet att tjäna in bonusar på totalt 22 miljoner kronor.

Och redan nu har Laine planen klar för sin nya lön.

Han ska ge dem till mamma Tuija och pappa Harri.

– De har varit till så stor hjälp och har möjliggjort att jag nu är här. Så nu vill jag ge någonting tillbaka, säger Laine enligt Winnipeg Sun.

”Mamma ska laga mat”

Föräldrarna får påskrivningbonusen på drygt en miljon om året och mamma Tuija flyttar med till Winnipeg för att sköta hushållet.

– Det är mitt första år i Nordamerika, jag vill spela i NHL hela säsongen. Min mamma följer med. Jag kan inte laga mat och jag vill inte äta ute varje dag. Det är bra att ha mamma på plats för att laga mat och tvätta kläder, säger Patrik Laine.

ARTIKELN HANDLAR OM