Leksand förnedrades – nu är laget illa ute

HOCKEY

Fick en mardrömsstart hemma mot Timrå

Foto: Timrå tog chansen borta mot Leksand.

Leksand hade en jättechans att koppla ett grepp om kvalplatsen. Men istället för vinst så kollapsade laget och förlorade med 1-4 mot Timrå.

– Vi kunde sätta oss i en guldsits. Det är helt oförståeligt, säger Jon Knuts till Sportbladet.

Efter förlusten mot Oskarshamn i inledningsomgången studsade Leksand tillbaka när man besegrade BIK Karlskoga med 4-1. När man tog emot Timrå under söndagseftermiddagen hade man ett jätteläge att koppla grepp om kvalplatsen.

Men istället för att fortsätta på vinnarspåret så kollapsade Leksand. Efter bara dryga 14 minuter låg man under med hela 0-3. Matchen slutade tillslut 1-4 efter att Jon Knuts tröstmålade i tredje perioden. Efter matchen var Leksand chockade över insatsen.

– Vad ska jag säga.., vi kunde verkligen sätta oss i en guldsits, istället klappar vi igenom fullständigt, säger en besviken Jon Knuts till Sportbladet.

Vad är det som gör att ni faller igenom så mycket från en match till en annan?

– Ja du, skulle jag veta det skulle man vinna alla matcher. Då hade det definitivt inte sett ut så här.

– Men det handlar om så mycket idrottspsykologi. Sen tar jag absolut ingenting ifrån Timrå, de gör det riktigt bra och tar tillvara på chanserna.

"Resultaten gick vår väg"

Men trots den blytunga förlusten kan ändå Jon Knuts se lite positivt i den mörka förlusten.

– Vi har faktiskt riktigt tur med resultaten, de gick verkligen vår väg. Nu ska vi se till att vinna de två matcherna som är kvar och kanske vi kan ha lite tur med resultaten även i fortsättning, säger han och fortsätter:

– Sen har vi ju Mora i sista matchen, det skulle passa bra att slå ut dom i sista matchen.

"Visar ingen respekt"

Däremot lever hoppet i allra högsta grad för Timrå.

Jonathan Dahlén blev tvåmålsskytt, forwardens tredje och fjärde mål i slutspelsserien, och skuggar Oskarshamn i tabellen.

Medelpadslaget är tre poäng bakom och har Mora (borta) och Karlskoga (hemma) kvar att möta.

– De visar ett härligt engagemang. Unga, hungriga och visar ingen respekt. Det gör Timrå farliga, säger C More-experten Mike Helber.

ARTIKELN HANDLAR OM