Frölunda håller inte med Wennerholm

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Foto: Bildbyrån
Sebastian Stålberg.

Sjätte segern på lika många matcher och Frölunda drar ifrån i tabellen.

”Serien känns redan avgjord”, skriver Sportbladets krönikör Mats Wennerholm, men får mothugg - av Frölundas Sebastian Stålberg.

– Vi har den där extra skickligheten, men jag vet att andra lag kommer att bli bättre ju längre serien går, säger han.

Mot Malmö senast var Sebastian Stålberg den stora syndabocken. I slutsekunderna passade han fel vilket ledde till Malmös extremsena kvittering och i omklädningsrummet efter var Stålberg knäckt.

Roligare mot Rögle, då Frölundaspelaren låg bakom ett mål i rätt bur.

– Ja precis, skönt att revanschera sig lite från förra matchen. Det var tungt och surt senast, men när jag kom ner till träningen dagen efter så var det lite glömt. Jag kunde inte göra något åt det ändå.

”Hoppas det släpper nu”

Mot Rögle spelade kedjan med Stålberg, Nicklas Lasu och Mats Rosseli Olsen återigen riktigt bra, och fick nu belöning i form av ett mål, då Stålberg grävde fram pucken bakom mål, gled runt buren och serverade Rosseli Olsen ett öppet läge på bortre.

– Vi känner varandra väl och vet var vi har varandra på isen, vi är samma typ av spelare med mycket fart och som jobbar hårt. Vi har spelat bra de sista tre matcherna, men inte fått utdelning. Jag hoppas att det släpper nu. Men vi har pratat i laget om att inte vara resultatstyrda utan prestationsstyrda. Och vår prestation har varit bra på slutet.

Frölunda slog Rögle med 4-2 och leder nu serien med nio poäng före Brynäs, förvisso med en match mer spelad. Sportbladets krönikör Mats Wennerholm ser inget lag som kan hota göteborgarna i serietoppen.

Vill inte sticka ut hakan

Är serien redan avgjord?

– Nä, det skulle jag inte säga. Det är många skickliga lag där ute och man ska inte ta för givet att vi alltid kommer spela så här bra, säger Stålberg.

Ni fick in elva nya spelare i sommar, är ni lika förvånade som många av experterna att laget kommit ihop så här bra, så här snabbt?

– Vi vet att vi har värvat in skickliga spelare, så vi är inte överraskade. Men att ”Frölundasättet” att spela satte sig så här snabbt, det är ju fantastiskt. Det kanske man inte trodde efter de första två matcherna då vi förlorade båda. Men efter det har det bara rullat på, alla är inne i hur vi spelar och jag tror att det bara kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Men det gäller att vi inte pausar bara för att vi ligger där vi ligger nu, utan fortsätter att jobba på.

Publicerad: