Förbundet: "Skulle vilja se andra rubriker"

Men man har fortsatt förtroende för Leif Boork

Ordförande Anders Larsson.
Ordförande Anders Larsson.

Ännu en stjärna har försvunnit från Damkronorna.

Men Svenska Ishockeyförbundet har fortsatt förtroende för förbundskaptenen Leif Boork – även om de ser olyckligt på situationen.

– Vi skulle hellre se andra rubriker, säger ordförande Anders Larsson.

Svenska Ishockeyförbundet var tydliga efter Leif Boorks tidigare petning av Emma Eliasson: ”Leif har vårt förtroende”.

När Damkronornas lagkapten Jenni Asserholt nu också fått lämna laget är kommentarerna liknande, även om man tycker att det som hänt är olyckligt.

– Jag som ordförande, och vi i förbundet, skulle mycket hellre se rubriker som handlar om framtiden, kommande säsong och hur verksamheten byggs framåt. Men vi står ju där vi står och det som har hänt har hänt, säger ordförande Anders Larsson.

"Hanterade brevet"

Nyligen kom det fram att flera landslagsstjärnor, däribland nu petade Emma Eliasson och Jenni Asserholt, skrivit under ett brev som krävde Leif Boorks avgång – ett brev som landade hos förbundet.

– Vi hanterade det brevet och hanterar de frågor som kommer upp så klokt och seriöst och i så lugn och ro som det bara går.

Hur hanterade ni brevet?

– Det hanterades i vår operativa organisation, av vår kansliledning och ansvarig chef hos oss. Det skedde en dialog med berörda spelare och Leif informerades.

Anders Larsson har sedan själv haft en dialog med Leif Boork.

– Jag har sett till att informera mig, inte minst eftersom det har varit lite uppmärksamhet kring laguttagningar och annat. Det har varit viktigt att lyssna på Leifs version, vad som har hänt, hur han ser på det och hur han vill gå vidare.

"Kan inte lägga mig i"

Han har ju pratat om att det var dags att sätta ner foten. Är det så du tycker att han ska jobba?

– Det som jag känner är att han som förbundskapten har uppdraget och mandaten att hantera uttagningen av sina spelare. Det vore väldigt märkligt och konstigt och helt ogörbart om jag som ordförande ska lägga mig i. Det hanterar han och det känner jag mig trygg i.

Han har ju fått en del kritik, bland annat av ledare i SDHL som tycker att de här spelarna har en självklar plats i laget. Hur ser du på den kritiken?

– Jag är helt övertygad om att han utifrån sin övertygelse och bästa förmåga och all den erfarenhet och det kunnande han har med sig i bagaget gör allt för att vi ska få ett så bra och framgångsrikt landslag som det bara går.

"Vill inte jämföra med Tre Kronor"

Jag vet att man inte ska jämföra. Men om två stjärnspelare i Tre Kronor skulle försvinna på det här sättet. Skulle ni från förbundet ha hanterat det på samma sätt?

– Jag vill egentligen inte spekulera i det, för det har inte hänt. Vi jobbar snarare med att försöka blicka framåt. Jag lägger inte så mycket tid och energi på det som inte hänt.

Ni har fullt förtroende för Leif Boork?

– Vi har fullt förtroende för Leif som förbundskapten att hantera sitt arbete och där ingår laguttagningar och en hel del annat som han gör bra!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!