Nej för AIK – Kovacs spelar inte i kväll

1 av 2
HOCKEY

AIK får inte igenom sin överklagan.

Riksidrottidrottsnämnden (RIN) har avslagit klubbens inhibition och det innebär att Robin Kovacs måste avtjäna Disciplinnämndens straff.

– Han får inte spela i kväll, säger Per Claréus på Riksidrottsnämnden.

I den första kvalmatchen drog AIK-stjärnan Robin Kovacs på sig ett matchstraff som gjorde att han inte fick spela det andra mötet, på Hovet i måndags.

Disciplinnämnden granskade händelsen och valde senare att straffa 19-åringen med ytterligare två matchers avstängning, plus 4 000 kronor i böter.

Ett alldeles för hårt straff – tyckte AIK.

Därför valde klubben att överklaga domen till Riksidrottsnämnden (RIN) och krävde en inhibition vilket innebär att Kovacs, som valde att följa med laget till Karlskrona, skulle vara fri att spela under utredningen.

Men nu kan Sportbladet avslöja Riksidrottsnämndens beslut:

De väljer att gå på Disciplinnämndens linje och avslår AIK:s begäran om inhibition.

”Riksidrottsnämnden avslår Robin Kovacs yrkande att Svenska ishockeyförbundet, Disciplinnämnden, beslut den 21 mars 2016 tills vidare, i avvaktan på Riksidrottsnämnden slutliga prövning av ärendet, inte ska gå i verkställighet (inhibition)”, skriver RIN i en skrivelse som Sportbladet exklusivt tagit del av.

Ingen fokus på det

Det bekräftar också nämndens Per Claréus, sekreterare i ärendet.

– AIK tyckte att avstängningen var för lång och frysa Disciplinnämndens dom i väntan på vår granskning. Men den begäran har vi valt att avslå. Han får inte spela i kväll, säger Claréus.

Sportbladet var på plats på Karlskronas matchvärmning och tränaren Pelle Hånberg valde att inte lägga någon fokus på Kovacs eventuella medverkan i det tredje mötet.

– Jag är helt ointresserad, det struntar jag i. AIK kommer med 20 utespelare och vad de heter är jag helt ointresserad av, säger Hånberg.

Joel Kellman, Karlskronaforwarden, som fick tacklingen som ledde till avstängningen:

– Han är en duktig hockeyspelare, men jag fokuserar inte på om han spelar eller inte.

ARTIKELN HANDLAR OM