Nollan sprack först i förlängningen

Reporter: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

I början av oktober blev Skellefteå totalt utspelade mot HV71 på bortaplan.

Under torsdagen fick däremot Skellefteå revansch.

Men det satt långt inne.

– Vi hade bestämt oss att spela ett bra försvarsspel, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson efter 1–0-segern.

Inför säsongen tippades Skellefteå i toppen av tabellen, som det sett ut de senaste säsongerna.

Men starten har varit tuff och svår för Västerbottningarna. Och det allra största bottennappet hittills kom mot HV71 på bortaplan då man förlorade med 7–1.

I går fick Skellefteå läge till revansch – en chans som laget tog när man besegrade Jönköpingslaget med 1–0 på hemmaplan.

Hemmapubliken fick däremot vänta länge på måljubel. För trots flera heta chanser, där ibland flera frilägen och ramträffar, blev ordinarie tid mållös.

Avgjorde snabbt i förlängning

Men efter bara 20 sekunder i förlängningen avgjorde Skellefteå när Adam Pettersson tryckte in pucken högt bakom Linus Söderström.

– Vi hade bestämt oss att spela ett bra försvarsspel, först och främst, vilket vi gör. Vi hade lite svajigt borta mot HV71. Den här matchen var mycket, mycket stabilare. Vi skapar många målchanser och, någonstans så har vi två otroligt duktiga målvakter i dag. Stor eloge till dem att de står 0–0 i slutet, säger Bert Robertsson.

Vann mot ett topplag

Segern betyder också att Skellefteå tar poäng mot något av de sex första lagen i toppen av tabellen för andra gången den här säsongen.

– Otroligt skönt att vinna, helt enkelt. Vi har tålamod under hela matchen trots att det inte lossnar riktigt. Vi har tålamod, defensiv disciplin och så fick sätta dit den i slutet. Skön känsla, säger Bert Robertsson.

Publicerad: