"Ville gå in och slå till killen"

HOCKEY

Eric Himelfarb sågar tränaren Björn Hellkvist

Foto: Eric Himelfarb tar bladet från munnen.

Det blåser stormvindar kring Malmö Redhawks.

Varken Eric Himelfarb eller tränaren Björn Hellkvists får förlängt kontrakt med klubben och nu väljer Himelfarb att såga tränaren Hellkvist.

– Det finns så många historier att det är svårt att tro på dem själv, säger Himelfarb till Kvällsposten.

Efter förra säsongen var både Himelfarb och Hellkvist hjältar efter att klubben tagit sig upp till SHL. Nu är läget det ombytta. Det blir ingen fortsättning i klubben för varken tränaren Hellkvist eller centern Himelfarb. Kanadensaren anklagar tränaren Hellkvist för att sticka knivar i ryggar på spelare och prata skitsnack om alla till alla.

– Jag vet inte var jag ska börja för det har varit så mycket skitsnack, så många lögner och så många knivar i ryggarna. Det finns så många historier att det är svårt att tro på dem själv. Som spelare vill du ha ärlighet. Det är allt, säger Himelfarb till KvP.

”Ingen av oss producerade”

Malmö Redhawks höll sig kvar i SHL, laget slutade tolva i grundserien men enligt Himelfarb är det tydligt vems fel det är att laget inte presterade bättre.

– Det var höga förväntningar på mig, Joey, TJ, Meuller, Thuresson men vi lyckades inte riktigt. Om det bara hade varit jag som misslyckades så hade jag varit ännu mer självrannsakande men när ingen av oss producerar så måste det finnas något mer bakom det, säger Himelfarb och berättar om när det höll på att rinna över.

– För mig var droppen när Henrik Hetta kom fram till mig och sa att han hade varit inne på Björns kontor. Då påstod Björn att jag hade sagt att Hetta inte borde spela powerplay. Hetta är förmodligen min närmaste vän av svenskarna i laget. Varför skulle jag säga en sån sak? Hetta kom fram till mig och sa att han visste att jag aldrig skulle säga något sånt. Då kände jag mest att jag ville gå in på kontoret och slå till killen, säger Himelfarb som nu flyttar hem till Kanada igen.

ARTIKELN HANDLAR OM