”Tycker synd om publiken”

Överraskande målvaktspetning – då fick LHC storstryk

LINKÖPING. Förnedrade och utspelade.

LHC hade ingen chans mot Skellefteå och förlorade med 2–8.

– Jag tycker synd om ­publiken som har betalat. Lite pinsamt när det blir så här, säger målvakten Christian Engstrand.

Förnedrande förlust Christian Engstrand petades överraskande. Men efter en katastrofstart för Marcus Högberg fick Engstrand chansen.
Förnedrande förlust Christian Engstrand petades överraskande. Men efter en katastrofstart för Marcus Högberg fick Engstrand chansen.

Skellefteå spelade ut Linköping fullständigt i Cloetta Center. Segersiffrorna skrevs till 8–2 och västerbottningarna leder nu matchserien med 2–0

– Vi måste börja åka skridskor och vilja ta kampen ­ordentligt. Vi gör varken det ena eller det andra i dag, ­säger LHC:s tränare Roger Melin.

”Trodde på honom”

Han överraskade många när han valde att starta med Marcus Högberg i mål i stället för Christian Engstrand, som stått de tre senaste matcherna.

– Det kändes bra med Högberg helt enkelt. Vi ­trodde på honom och det gör vi fortfarande, säger Melin

– Sedan fick han en taskig inledning och då kändes det rätt att byta, säger LHC-­tränaren.

För efter knappt nio ­minuter stod det 0–2 och då fick Engstrand hoppa in.

– Det har gått bra de ­senaste matcherna jag stått. Jag tycker själv det var lite förvånande, men det är ­Rogers beslut, säger ­Engstrand, om att han inte fick starta.

Hur var det att stå den här matchen?

– Inte roligt. De är betydligt bättre än vi är matchen igenom. Jag tycker siffrorna talar sitt tydliga språk, säger LHC-målvakten.

– Sedan tycker jag synd om publiken som kommit hit och betalat för det här. Det blir lite pinsamt när det blir så här. Vi måste bjuda upp till mer kamp, säger han.

”Fortfarande chans”

Melin var också inne på att kampen saknades. Varför blir det så här?

– Jag har ingen aning. Jag tycker vi gör en bra krigarmatch i Skellefteå, men det fanns inte riktigt där i dag. Vi måste upp några snäpp till fredag, säger Engstrand.

Även om läget är tufft har LHC långt i från gett upp.

– Sättet vi förlorar på är inte snyggt, men det är bara en match. Vi har fortfarande chans. Skellefteå är ett bra lag, men jag tycker vi är minst lika bra när vi spelar på topp, säger forwarden ­Simon Hjalmarsson.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN