NHL

”Bäckis” Capitals tog sista chansen

Av: 

Per Bjurman

Nicklas Bäckström.
Nicklas Bäckström.

HOCKEY

NEW YORK. Washington grep tag i sista halmstrået borta mot New York Islanders i natt.

Därmed dröjer beskedet om Nicklas Bäckström kommer till VM.

– Just nu vill jag bara fokusera på Washington, så får vi se vad som händer om vi går till slutspel eller inte, säger han till Sportbladet efter 4–3-segern.

Pär Mårts och hans följeslagare Richard Grönborg ställde aldrig frågan om VM när de träffade Nicklas Bäckström och Marcus Johansson efter Washingtons förlustmatch mot New Jersey igår natt.

Men den gick liksom fram ändå.

– Jo, jag förstår varför dom är här, säger ”Bäckis” när vi talar med honom efter Islanders-matchen.

Med andra ord:

Han vet att Tre Kronor-ledningen vill att både han och Marcus Johansson kommer till Minsk och spelar VM i maj.

– Men just nu vill jag bara på fokusera på Washington, så får vi se vad som händer om vi går till slutspel eller inte, fortsätter han.

”Tog sista chansen”

När förlusten mot Devils igår var ett faktum föreföll den frågan redan besvarad, men efter nattens upphämtning – under vilken ”Bäckis” gjorde sitt femtonde mål för säsongen – och den straffseger som sedan följde har Capitals faktiskt häng igen; det är bara två poäng upp till Columbus på rätt sida strecket.

– Ja, det kändes som att vi tog sista chansen ikväll. Nu är vi med i racet igen. Men resultaten måste gå med oss också, konstaterar den svenske stjärnan.

Noterbart i övrigt från nattens match på Long Island är att 21-årige Islanders-talangen John Persson gjorde sitt allra första NHL-mål.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL