Sverige övertygade – besegrade i Schweiz

Vägen mot VM har börjat

Linus Ullmark.
Linus Ullmark.

Tre Kronor har nu påbörjat vägen mot VM i Minsk.

Och på vilket sätt? På bästa möjliga – med seger mot Schweiz.

– Vi spelade bra, fyndig och snabb hockey, med ett skapligt försvarsspel, säger Pär Mårts till Sportbladet.

Tre Kronors första VM-läger innehåller två landskamper mot Schweiz. Ett läger som avgörs utan spelare från både NHL och SHL-semifinallagen.

Men trots det, och att laget innehöll hela tio debutanter, kunde Sverige spela ut Schweiz. Tre Kronor fullständigt dominerade matchen i Rapperswil utanför Zürich från första nedsläpp.

– Det var mycket som var bra. Det är svårt att spela på internationellt vatten, men Svensk hockey är välutbildat, så det klarade vi bra, säger Pär Mårts och fortsätter:

– Vi spelade bra, fyndig och snabb hockey, med ett skapligt försvarsspel.

"Svårt att göra i två matcher"

Målskyttet inleddes av Linus Klasen och Niclas Andersén fyllde sedan på med ett skott från blålinjen. Det hann bli både 3–0 och 4–0 till svenskarna innan Dominik Schlumpf kunde göra Schweiz tröstmål.

– Jag är glad om vi kan spela en till sådan match på fredag. Det kan vara svårt att göra i två matcher. Men jag hoppas vi ska klara det och att alla tar chansen och vill visa upp sig.

Hyllade Ullmark

Efter matchen hyllade den svenska förbundskaptenen målvakten Linus Ullmark, 20.

– Många var bra i dag, men Linus Ullmark har nu gjort tillräckligt många landskamper för att bevisa för andra vad han kan. Det är svårt mot internationellt motstånd, men han har visat att han är bra.

Lagen möts igen i Arosa på fredag och ytterligare fyra landskamper samt tre matcher i Hockey Games i Stockholm ska avverkas innan VM.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN