”Blivit lite väl många insläppta på slutet”

avPer Bjurman

Lundqvist höll nollan när Rangers vann

WASHINGTON. Det var inte bara budgetkrisen som fick sitt slut i Washington i natt.

New York Rangers bröt sig ur sin depression i samma stad.

De slog Capitals – och Henrik Lundqvist höll säsongens första nolla.

– Att jag inte släppte inte några mål var en rolig bonus, det har blivit lite många på slutet. Men det överlägset viktiga var att vi vann, säger ”Kung Henrik” till Sportbladet efter 2-0-segern.

Efter de brutala smällarna under förra veckans holmgångar i Kalifornien såg det nästan lika mörkt ut för New York Rangers som för den amerikanska ekonomin när solen gick upp över den amerikanska huvudstaden på onsdagen.

Men när den gick ner igen var ekonomin räddad – och några timmar senare följde Rangers politikernas exempel och räddade sin säsong. De gjorde årets bästa match mot Washington Capitals och vann rättvist med 2-0.

– Ja, det var helt klart vår bästa match. Vi spelade upp och ner istället för i sidled, då blir det lättare. Vidare spelade vi med bra rörlighet, samtidigt som vi gjorde bra och smarta avvägningar offensivt, säger en lättad Henrik Lundqvist när vi träffar honom i Verizon Center efteråt.

”Har blivit lite väl många”

Han fortsätter:

– Och boxplay var riktigt grymt, inte minst när vi hamnade i ett långt tre-mot-fem-läge tidigt i första perioden. Att vi redde ut det var en nyckel i den här matchen.

Den svenske målvaktsstjärnan stod för säsongens insats för egen del också, tog 22 skott – och höll därmed nollan.

– Att jag inte släppte in några mål är en rolig bonus, det har blivit lite väl många i början av säsongen. Men det överlägset viktigaste var att vi vann. När man inte riktigt fått in den där vinnarkänslan, ens under försäsongen, är det så oerhört skönt att äntligen få en seger, säger han.

”På rätt väg”

På grund av den pågående renoveringen av Madison Square Garden dröjer det ytterligare några veckor innan Blåskjortorna får spela säsongens första hemmamatch och det gör nattens seger ännu mer betydelsefull.

– Uppförsbacken blir väldigt tung om man bara förlorar och förlorar när man är ute och åker, men det här visar att vi är på rätt väg. Det känns väldigt bra, förklarar ”Kung Henrik”.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL