Klart: De blir sist in i Champions League

Slutspelsmästare får wild card

Nästan alla lag till hockeyns Champions League är klara.

Nu är det bestämt var de två sista platserna går, uppger SVT.

Det blir slutspelsmästarna i Norge och Slovakien som kliver in i turneringen.

Nya Champions League i ishockey avgörs för första gången i höst. De 40 deltagande lagen tilldelas sina platser antingen genom att de varit med och byggt upp turneringen eller genom sportsliga framgångar.

Från Sverige deltar åtta lag. I och med uppflyttningen till SHL får Djurgården ta del av sin permanenta plats. Dif, Frölunda, Färjestad, HV71, Linköping och Luleå har givna platser medan Skellefteå och Växjö är kvalificerat på sportslig väg.

Två wild cards

38 av 40 lag kommer från de sex största deltagande ligorna. Men nu är det även klart var de två sista platserna går, avslöjar SVT Sport.

Det blir slutspelsmästarna i Norge och Slovakien som tilldelas varsitt wild card i Champions League. Dessa ligor är högst rankade efter de sex toppligorna.

– Det kändes viktigt för oss att gå efter det sportsliga. Det var Italien och Danmark som var närmast efter Norge och Slovakien, säger Anders Ternbom, ordförande i Champions League, till SVT Sport.

Ligorna är inne i finalspel i sina respektive slutspel. I Norge möts Stavanger och Vålerengen medan Kosice tar sig an Nitra i Slovakien.

Finalen i Champions League spelas i februari nästa år. Vinnaren tilldelas ungefär 1,4 miljoner kronor.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!