– Känner inte igen laget i vissa beslut

HOCKEY

Nu längtar Leksand efter julvila

1 av 2 | Foto: Jacob Blomqvist och Leksand klarade inte av att stå upp mot Skellefteå. Nu väntar en viktig prövning mot Modo.

Leksand föll ihop för andra gången på tre dagar.

I dag väntar en resa till Örnsköldsvik och ”bussmöte”.

– Vi har gjort det jobbigt för oss, säger Jacob Blomqvist.

I tisdags föll Leksand mot Linköping efter en kollaps och fem insläppta mål i den andra perioden.

I går upprepade sig historien.

Skellefteå gjorde 1–0 redan efter 48 sekunder av den andra perioden och dödade sedan matchen med två snabba mål i den tolfte minuten.

– Andra perioderna har varit lite spökiga för oss. Så var det redan på försäsongen. Vi har pratat tidigare om att göra bättre andra perioder och det har vi gjort, men nu är vi tillbaka där. Jag har inget bra svar på vad det beror på och det har nog ingen annan heller. Då hade vi rättat till det, säger forwarden Jacob Blomqvist.

Tror på soppatorsk

I dag sätter sig Leksand på bussen till Örnsköldsvik för den sista matchen inför juluppehållet. Då kommer tränarna och spelarna prata igenom vad som gått snett i de två senaste matcherna.

– Jag känner inte riktigt igen laget i vissa beslut vi tar där ute. Vad det beror på vet jag inte, särskilt inte på så kort tid som det är nu... Om det är övermod eller om vi helt enkelt är trötta och behöver julvilan som kommer, att bensinen helt enkelt börjar ta lite slut för oss, sa tränaren Andreas Appelgren på presskonferensen efter mötet med Skellefteå.

”Ofokus”

Jacob Blomqvist menar att tröttheten i så fall är mental.

– Jag skulle inte säga att vi är trötta. Vi har spelat många matcher när vi varit trötta och vunnit när vi spelat fredag, lördag. Vi kanske är lite trötta mentalt, lite ofokus. Vi har gjort det jobbigt för oss när vi slarvar, säger Blomqvist och fortsätter:

– Det blir en viktig prövning mot Modo för att se om vi kan studsa tillbaka innan uppehållet och helst ta tre poäng. Vi måste spela bättre defensivt, som vi gjort tidigare, spela tajt och se till att inte de gör första målet.

ARTIKELN HANDLAR OM