”Henke”: Jag skadar mig själv och laget

HOCKEY

Släppte in tre mål på 11 minuter – byttes ut

1 av 4

NEW YORK. Henrik Lundqvists uppförsbacke blir bara brantare.

I natt släppte han in första skottet han fick på sig – och tvingades sedan kapitulera ytterligare två gånger på några minuter innan han byttes ut.

– Jag har inte mycket till självförtroende just nu och skadar både mig själv och laget genom att släppa in de där, säger han tyst efter 4-2-förlusten mot Columbus.

Med mindre än två månader kvar till OS har Henrik Lundqvist hamnat i NHL-karriärens tuffaste svacka – och den bara fördjupades när inte helt märkvärdiga Columbus Blue Jackets gästade Madison Square Garden i natt.

Matchen hann bara pågå i 38 sekunder innan Matt Calvert stänkte in ett skott som en ”Henke” i normal form hade klippt med plockhandsken.

Gamle lagkamraten Artem Anisimov ökade på till 2-0 åtta minuter senare och strax därpå gjorde David Savard 3-0 också.

”Jag måste vara bättre”

Då fick den svenske målvaktsstjärnan lämna över arbetsuppgifterna till Cam Talbot.

– Jag vet inte vad det var för känsla då, men den var definitivt inte angenäm. Jag skadar både mig själv och laget genom att släppa in de där puckarna så tidigt, säger han tyst när han efteråt möter media i omklädningsrummet.

Han fortsätter:

– Vad kan jag säga? Jag måste vara bättre, men så mycket i det här spelet handlar om att tro på sig själv och just nu har jag inte mycket till självförtroende.

”Är ingen ursäkt”

Hans lagkamrater var inte heller bra under inledningen, för att uttrycka det diplomatiskt, men så fort Talbot kom in höjde de sig och de tendenserna har gått att notera även tidigare under säsongen.

Det är som att utespelarna blivit så vana vid att Lundqvist alltid spelar bra att de slappnar av när han finns i kassen.

– Det kan vara så, att vi omedvetet blir för bekväma för att han ”bailat” ut oss så många gånger genom åren, säger Carl Hagelin till Sportbladet.

– Men det är ingen ursäkt. Alla här inne måste ta en titt på sig själva och vara bättre förberedda från start, oavsett vilken målvakt som spelar

Förlusten i natt var Rangers fjärde raka – samtliga på hemmaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL