Forsberg: ”Vi vill vinna grundserien”

HOCKEY

NEW YORK. En ursinnig urladdning a' 20 minuter...

Det var vad som behövdes för att Nashville skulle vinna Central Division-finalen mot Winnipeg i natt – och överta förstaplatsen i sammanlagda tabellen.

– Det är inget att hymla om, vi vill såklart vinna grundserien, säger Filip Forsberg till Sportbladet efter 3-1-segern.

Den var på förhand hajpad som en av vinterns största dueller, nattens drabbning mellan Nashville Predators och Winnipeg Jets i Bridgestone Arena – och nog såg det ut som att hemmalaget, med sex poäng tillgodo på just Jets i toppen av Central-divisionen, laddat länge för något alldeles extra.

Preds inledde med en våldsam rivstart, hade 20-3 i skott efter elva minuter – så många skott har inget NHL-lag avskottat på så kort tid på fem år! – och var i ledningen med 3-0 innan Jets ens hann blinka.

– Ja, vi fick verkligen en bra start, det kan man lugnt konstatera, säger Filip Forsberg på telefon en dryg timme efter slutsignalen.

– Men vi var jäkligt laddade också. Såklart. Det var ju så mycket fyrapoängsmatch det kan bli.

Två mål i samma boxplay

Märkligast av allt:

De gjorde två mål i ett och samma numerära underläge – inom loppet av 34 sekunder. Det andra var det Viktor Arvidsson som stänkte in, efter enastående förarbete av landsmannen Filip Forsberg.

– Jag tror aldrig jag varit med om något sådant, det är i alla fall extremt ovanligt, fortsätter ”Flipper”.

– På vårt mål var det egentligen ”Arvid” själv som stod för det mesta av förarbetet. Han högg till när deras back begick misstaget och för mig var det bara att försöka få över pucken till honom igen.

Gick om Tampa

I de två sista perioderna lättade Preds en aning på gasen samtidigt som ett skadedrabbat och lätt slutkört Winnipeg samlade sig till en liten push – och till slut lyckades Kyle Connor snygga till siffrorna. Patrik Laine stod för assist, varmed hans poängsvit nu är 13 matcher lång.

Med segern drygade Nashville inte bara ut ledningen i central-divisionen och västra konferensen – de gick med sina 100 poäng om Tampa i toppen av den sammanlagda tabellen också.

– Det är inget att hymla om, vi vill vinna grundserien, klargör Filip.

– Om man ser till hur slutspelet utvecklades ifjol...om vi hade haft hemmaplansfördel hela vägen vet man inte hur det hade gått. Så det har vi gärna nu.

Järnkrok skadade armen

Lite smolk hällde Winnipegs Andrew Copp i Nashvilles skummande glädjebägare genom att sänka Calle Järnkrok med en påfallande sen tackling.

Den 26-årige gästriken tvingades avbryta matchen och sågs senare lämna arenan med ena armen i mitella.

Colorado tog en av säsongens största skalper när de sopade till Minnesota med 5-1 på bortaplan i natt.

Därmed hävde de sig åter upp över slutspelsstrecket i väst och har två poäng tillgodo på Anaheim strax under detsamma – med en match mindre spelad.

Unge J.T Compher gjorde två mål och Patrick Nemeth bidrog med en assist.

Arizona fortsätter trilskas med topplagen.

I natt slog de LA Kings med 4-3 – efter straffavgörande.

Niklas Hjalmarsson hade en assist för Coyotes och Adrian Kempe en för Kings.

Senaste ronden i det klassiska slaget om Alberta var lika hårt och grinigt som vanligt, trots att Edmonton inte längre har något att spela för.

Calgary lyckades dock till slut vinna – med 1-0.

Det här är NHL Original Six 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM