Båda lagen förvånade efter bortdömda målet

Sundqvist: ”Frågar du mig så trodde hela Brynäs att det var mål”

Brynäs fick ett mål bortdömt i den tredje perioden mot Djurgården.

Ett felaktigt beslut menar båda lagens tränare.

– Jag vill se fler mål i hockeyn och då måste sånt här vara mål, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Djurgården tog tredje raka trepoängaren i SHL i och med 2–1 borta mot Brynäs. Stor hjälte blev stockholmarnas kanadensiska nyförvärv Jason Garrison.

Bortsett från den 34-åriga backens succédebut handlade det mesta efter matchen om det mål som Brynäs gjorde med en kvart kvar av matchen. Domaren Daniel Winge anmärkte tidigt att det var någonting märkligt med hela situationen och valde att se reprisbilder på målet.

Kastades in föremål på isen

Efter granskning valde han att inte godkänna Jesper Boqvists kvitteringspuck (som hade gett 2–2) – anledningen var att Djurgårdens målvakt Adam Reideborn körts över, visserligen av lagkamraten Linus Hultström, men även av Brynässpelaren Nicklas Danielsson.

– Jag frågade domaren om situationen, jag visste inte om kamerorna fångade det som hände. Men han tar mitt huvud med sin rumpa, sen kommer backen och kör över mig. Det var deras spelare som touchade mig först, säger Reideborn till C More efter matchen.

Domarna hade svårt att avgöra situationen.
Domarna hade svårt att avgöra situationen.

Efter Winges beslut steg temperaturen inne på Gavlerinken.

Flera hemmasupportrar kastade in föremål, bland annat snusdosor, på isen. Domarteamet fick sopa undan föremålen innan matchen kunde sätta i gång igen.

”Vill se fler mål i hockeyn”

Båda lagens tränare berättar för Sportbladet att de räknade med att målet skulle godkännas.

– Jag såg reprisbilderna och jag tyckte det var mål. Jag vill egentligen inte lägga fokus på sånt här, men frågar du mig så trodde hela Brynäs att det var mål. Jag vill inte ta bort videobedömningar, jag tycker att det står för mycket på spel. Men det viktiga är att det blir rätt, säger Brynäs tränare Magnus Sundqvist.

– Som jag såg det var det mål. Jag vill se fler mål i hockeyn och då måste sånt här vara mål. Det är viktigt vill jag påpeka att vi är konsekventa. Mina spelare trodde också att det var mål. Vi förberedde oss på att det skulle bli tekning i mittcirkeln, säger Djurgårdens Robert Ohlsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!