Oskarshamn vann – till slut

HOCKEY

Sundsvall räddade poäng sent

Oskarshamn ledde med både 2-0 och 4-2 borta mot Sundsvall, men hemmalaget kom igen två gånger om och utjämnade med bara tolv sekunder kvar.

Först på övertid kunde Nicklas Jadeland avgöra för smålänningarna.

– Jag fick pucken i slottet och nöp bara till, säger Jadeland.

I måndags vann Oskarshamn med 2-1 hemma mot Sundsvall efter att Nicklas Jadeland avgjort.

Samme man avgjorde också returmötet då han slog in det matchvinnande 5-4-målet efter två minuter av övertiden.

– Jag trivs bra mot alla lag men jag har haft bra stäm i de här två matcherna, säger Jadeland som fick en fin passning av Lukas Eriksson vid det avgörande målet.

– Han gjorde det bra bakom mål och med två spelare på sig fick han fram pucken till mig mitt i slottet och jag bara nöp till och den satt i krysset.

Oskarshamn ledde med både 2-0 och 4-2 i matchen men förmådde inte att knyta ihop säcken mot ett moralstarkt Sundsvall. 3-4-målet kom med bara tre minuter kvar och 4-4-målet med blott tolv (!) sekunder kvar att spela.

”Blev ängsliga”

– Vi blev lite ängsliga de sista minuterna då de trycker på med sex spelare och det studsar rätt för dem också. 4-4-målet går väl via en skridsko in tror jag, säger Jadeland vars Oskarshamn lämnat toppstriden för en playoffstrid.

– Vi har snackat om det här i laget och vi ser de här två matcherna mot Sundsvall som en nytändning. Vi gör ändå fem mål i den här matchen och det tar vi med oss.

Oskarshamn befäste i och med segern sjundeplatsen i tabellen och är uppe på samma poäng som tabellsexan Västerås.

ARTIKELN HANDLAR OM