Finsk VM-back på väg till Tingsryd

HOCKEY

Nykomlingen värvar friskt inför den allsvenska starten

9 VM-matcher för Finland, 22 NHL-matcher med St Louis, 90 elitseriematcher med Frölunda och 435 matcher i finska SM-Liiga.

Tingsryd är på väg att göra en riktigt tung värvning i backen Tom Koivisto, 36, skriver Smålandsposten.

Foto: Tom Koivisto – här i Frölundas tröja.

Tidigare i våras tog Tingsryds AIF klivet upp i hockeyallsvenskan igen efter en högdramatisk kvalserie där Sundsvall stöp på målsnöret i sista omgången.

Sedan dess har den småländska klubben gjort en rad nyförvärv.

I förra veckan skrev Teemu Elomo och Jari Kauppila (den sistnämnde med ett förflutet i bland annat HV71) på för Tingsryd som nu försöker lägga den sista pusselbiten i lagbygget med backen Tom Koivisto.

Goda vänner

Kauppila och Koivisto är goda vänner och Tingsryd försöka locka till sig 36-åringen, med rutin från landslagsspel, NHL, AHL och elitserien, med löfte om att göra honom till försteback.

– Han har varit "het" för oss under närmare två veckors tid. Koivisto och Jari Kauppila är väldigt goda vänner och det kan vara en anledning till att han väljer oss, säger sportchefen Anders Gustavsson till Smålandsposten.

– Vi har gett honom ett förslag och väntar bara på svar.

Tidigare har Tingsryd även gjort klart med Mikael Svensk, Erik Hjalmarsson, Henrik Thegel, Robin Olsson och Markus Molin.

ARTIKELN HANDLAR OM