Laine magnifik mot Minnesota igen

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Patrik Laine har snabbt lärt sig det här med nordamerikansk slutspelshockey.

Han gjorde mål igen, och stod dessutom för en assist, när Winnipeg in natt tog ett fast grepp om serien mot Minnesota med en solid 4-1-seger.

– Jag bara skickar puckarna mot nät och de går in, säger han helt anspråkslöst.

Den 19-årige stjärnan från Tammerfors hade inte varit i närheten av en Stanley Cup-match när serien mellan Winnipeg Jets och Minnesota Wild inleddes för några dygn sedan.

Men likafullt:

Efter två matcher kan man slå fast att han äger den ojämna bataljen.

Han stänkte in ett ohyggligt skott i första matchen och följde upp med ytterligare ett i natt – och spelade också fram till ett mål signerat Paul Stastny.

– Jo, det går bra. Jag får vara nöjd med de här matcherna, säger finländaren med slutspelets mest omtalade skägg till lokal media.

– Om jag siktar nån särskild stans på Devan Dubnyk? Nä, han är en riktigt bra målvakt utan särskilda svagheter. Jag bara skickar puckarna mot mål.

1 av 2 | Foto: JOHN WOODS / TT / NTB Scanpix

”Publiken älskar det”

Samtidigt är Patrik noga med att ge biffige lagkamraten Dustin Byfuglien – som i natt tacklade Minnesota-spelare så de föll som bowlingkäglor över hela isen – en hel del cred för att det går så bra.

– Han var otrolig ikväll och kastade runt sin kropp oavbrutet. Publiken älskar det och det gör vi i laget också. Han ger oss enormt mycket energi.

Med andra raka segern har Jets fått ner storebror Wild i brygga inför de två kommande matcherna i St. Paul , men Minnesota-coachen Bruce Boudreau verkar inte överdrivet bekymrad.

– Det har inte hänt något förrän man förlorat hemma och vi är väldigt starka i vår egen hall, säger han. 

Laddar Matchöversikt
NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL