Sex NHL-spelare i Rysslands VM-trupp

Foto: TT, BILDBYRÅN
Pavel Buchnevic, Pavel Datsjuk och Artem Anisimov några av stjärnorna i Rysslands VM-lag.

avAdam Borg

HOCKEY

Ryssland presenterade under tisdagen truppen till ishockey-VM i Danmark.

Det är ett lag som domineras av spelare från KHL-lagen CSKA Moskva och St Petersburg.

Utöver det är sex NHL-spelare uttagna till turneringen.

På fredag startar ishockey-VM i Danmark. Under tisdagen presenterade man truppen som ska representera landet i världsmästerskapet.

Det är ett lag som domineras av spelare från KHL. I den 26-manna trupp som presenterades är hela 20 spelare från KHL. Och truppen utgörs framförallt av spelare från CSKA Moskva och SKA St Petersburg där totalt 15 spelare är uttagna.

En av spelarna som är uttagna är 39-årige veteranen Pavel Datsjuk. Stjärnan som bland annat vunnit OS-guld, VM-guld och två Stanley cup gör därmed sitt sjunde världsmästerskap för Ryssland.

Sex spelare från NHL

Noterbart är att inga spelare är uttagna från ryska mästarna AK Bars Kazan. Enligt ryska tidningen sport-express ska det vara på grund av den långa säsongen.

I den presenterade truppen är sex spelare uttagna från NHL. Däribland Floridas Jevgenij Dadonov och Chicagos Artem Anisimov. Truppen kan dock komma att ändras beroende på hur det går för de ryska spelarna i NHL. Truppen innehåller just nu 26 spelare och den slutgiltiga truppen ska vara på 25 spelare.

Dagens tv-höjdare 1 maj 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM