NHL

Buffalo upp i serieledning: ”Så glad för fansens skull”

avPer Bjurman

NEW YORK. Klubbrekordet i Buffalo är tangerat.

Sabres bärgade tionde raka segern i natt – hemma mot San Jose Sharks.

Därmed är de också nya serieledare i NHL.

– Jag är glad för vår skull men ännu mer för fansens skull. De har get oss sitt stöd under alla de tunga åren och det är så underbart att se dem lyckliga, säger finländske backen Rasmus Ristolainen efter 3-2-segern han bidrog till med ett av årets snyggaste mål.  

”We want 10, we want 10, we want 10”, skanderade de rusiga fansen i fullsatta KeyBank Center under duellens gång – i hopp om att hjältarna från norra New York för blott tredje gången i Sabres historia skulle tvinna ihop en segersvit a’ tio matcher.

Och de fick som de ville – precis som så ofta denna sagolika höst, när den eviga slagpåsen förvandlats till ligans topplag.

Mot Sharks började festen under andra halvan av mittperioden, när finländske backbjässen Rasmus Ristolainen satte säsongens kanske snyggaste mål. Han åkte på soloräd från egen blålinje, forcerade in i offensiv zon – och snurrade upp Brent Burns med en otrolig fint mellan sina egna ben innan han vek in mot Martin Jones och tryckte in pucken.

– Ett av coolaste mål jag nånsin sett, säger svenske lagkamraten Rasmus Dahlin till The Athletic.

”Planerar inte mina målgester”

Ristolainen själv tackade sin farfar.

– Han dog för ett drygt år sedan så det här var för honom, säger han till klubbens hemsida.

Den kreativa dans som följde på den läckra fullträffen – och fick sociala medier att explodera och Dahlin att tala om ”nåt slags moonwalk framlänges” – vet han inte vad han ska säga om.

– Jag gör inte så många mål så jag planerar inte mina målgester. Det bara blev så där, flinar han.

Nathan Beaulieu ökade på till 2-0 i början av tredje – innan Sharks kom tillbaka och medelst två mål signerade Joe Pavelski åtminstone säkrade en poäng mot ligans hetaste lag.

”Jag är så glad”

Men på övertid slog skyttekungen Jeff Skinner till och avgjorde – efter att Rasmus Dahlin varit inne och röjt framför Jones.

Därmed var den tionde raka segern alltså ett faktum och klubbrekordet tangerat – och eftersom både Tampa och Nashville samtidigt förlorade gick Sabres upp i serieledning.

– Fantastiskt. Jag är glad för vår skull men ännu mer för fansens skull. De har gett oss sitt stöd under alla de tunga åren och det är så underbart att se dem lyckliga, säger Ristolainen.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM