Ny seger för Detroit Red Wings: ”Vi kan slå vem som helst”

Foto: Paul Sancya / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Detroit Red Wings kan vara NHL:s mest underskattade lag.

Det visade de återigen med en rejäl urladdning mot Arizona Coyotes i natt.

– Just ikväll hade vi studsarna med oss, men när vi är på tå kan vi slå vem helst. Vi behöver bara skaffa oss en högre lägsta-nivå, säger Niklas Kronwall efter 6-1-segern

De tippades på förhand bli en av säsongs slagpåsar, Detroit Red Wings – och grundseriestarten tycktes bekräfta alla farhågor. De bara förlorade och förlorade.

Men sedan har de långsamt stagat upp sin säsong och är nu, efter nattens Coyotes-slakt, uppe i fyra raka segrar – med häng på en slutspelsplats.

– Vi ska dock vara ärliga och säga att vi haft lite flyt på slutet. Ikväll hade vi till exempel studsarna med oss hela tiden, siffrorna 6-1 speglar inte den här matchen, säger Niklas Kronwall när vi når honom i Motown.

Talangerna har klivit fram

– Å andra sidan var det tvärtom i början av serien. Då förlorade vi matcher som vi egentligen borde vunnit. Sånt där jämnar alltid ut sig över en hel säsong. Helt klart är det här trevligare. Livet blir betydligt lättare när man vinner några matcher.

Samtidigt ser det i alla fall utifrån ut som att många av de unga begåvningarna i truppen – till exempel Anthony Mantha, Dylan Larkin och Andreas Athanasiou – slutligen tagit ett kliv framåt och blivit bra på mer kontinuerlig basis.

Fyra raka segrar

– Det finns fortfarande mycket att jobba på, men ja, det har blivit bättre. Det känns som vi har moral i den här gruppen, fortsätter ”Kronner”.

– När vi verkligen är på tå kan vi slå vem som helst. Problemet är att vi inte har en chans när vi inte är på tå. Då är vi alldeles för dåliga, helt enkelt. Så vi behöver skaffa oss en högre lägsta-nivå.

Nå, tills vidare är det bara att njuta av fyra raka segrar som ingen trodde att rödvingarna modell 18/19 skulle bärga.

– Absolut. Som sagt: Allting blir lättare efter några segrar. Man vaknar med en helt annan känsla om morgnarna.

ARTIKELN HANDLAR OM