Succémålvakten lämnar Brynäs

Beskedet: ”Får förhandla med andra klubbar”

avSimon Sjöstrand

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Tomi Karhunen kommer att lämna Brynäs.

Målvakten har inte rest med laget till Göteborg och har fått tillåtelse att förhandla med andra klubbar.

– Han kommer troligtvis att skriva på för ett nytt lag inom en nära framtid, säger tillfällige sportchefen Andreas Dackell till Brynäs hemsida.

Brynäs-keepern Joacim Eriksson skadade sig inför säsongen och ersattes av finländske Tomi Karhunen, som skrev på ett ettårskontrakt.

Men nu är Eriksson på väg tillbaka.

Och därmed får Karhunen flytta på sig, trots att han varit en av SHL:s bästa målvakter de senaste veckorna.

”Ingen bra situation”

29-åringen har inte följt med laget till bortamatchen mot Frölunda och har fått tillåtelse att förhandla med andra klubbar.

Det bekräftar tillfällige sportchefen Andreas Dackell.

– Tomi kommer troligtvis att signa för ett nytt lag inom en nära framtid. Då är det ingen bra situation för varken honom eller oss att han är låst vid att vara ute på roadtrip. Hade Tomi åkt med och signat i dag så hade han inte kunnat delta i matchen vilket hade lämnat oss med bara en målvakt. Därför har Tobias Forsgren rest med laget i stället, säger Dackell till Brynäs hemsida.

Klubben har fattat beslutet att låta David Rautio och Joacim Eriksson konkurrera om målvaktsposten under resten av säsongen.

— Ett läge med tre målvakter varav en som suttit på läktaren hade inte varit en bra situation i omklädningsrummet. Då är jag övertygad om att någon målvakt hade velat flytta härifrån i vilket fall som helst. Nu får David en chans att återigen visa vad han kan, vi vet vad han går för och vi litar på honom. Dessutom är David en omtyckt spelare i gruppen, säger Dackell.

”Ekonomisk uppsida”

Brynäs pekar också på att två kontrakterade målvakter i stället för tre ger bättre ekonomiska möjligheter att förstärka truppen på andra positioner.

— Vi har sagt sedan tidigare att vi haft pengar för att ta in en spelare som ska göra skillnad offensivt. Sedan är det även en ekonomisk uppsida på att det är just Tomi som lämnar, vilket då innebär att vi får mer kraft till att kunna göra ytterligare något under säsongen. Vår bedömning är att det gynnar oss mer, sett över hela säsongen och förhoppningsvis ett långt slutspel, att göra på det här sättet, säger Andreas Dackell.

ARTIKELN HANDLAR OM