Nytt derby – på årsdagen efter

Av: Björn Forsgren

Publicerad:
Uppdaterad:

”Idiotiskt att lägga det så”

Årets tredje derby läggs på exakt samma datum som fjolårets.

Något som kritiseras av spelarna.

– Idiotiskt, säger Djurgårdens Christian Eklund.

Förra året var det inget lyckat recept med nybliven julledighet, ett fullsatt Globen och derby. Trots det har man i år lagt ett av de fem derbyna på exakt samma datum.

– Idiotiskt att lägga spelschemat så, det har ju funnits flera luckor där de hade kunnat lägga det. Nu är det den 22:a, många har fått ledigt och då finns ju risken att man tar någon öl för mycket, säger Christian Eklund.

AIK:s Johannes Salmonsson är inne på samma spår.

”Konstigt”

– Jag tycker det är konstigt. Det är julledigt och kommer säkert vara ett jäkla fylleslag. Matchschemat har varit ganska skevt i år överhuvudtaget, säger Salmonsson som dock tror och hoppas att man kan undvika fjolårets scener.

– Det känns som att de ändå tagit tag i det, det är svårt att komma in med saker och svårt att ta sig mellan läktarna. Jag vet inte varför de ska slåss i hallen, ska de slåss så kan de väl mötas upp i något grustag.

AIK:s säkerhetsansvarige Thomas Lööw håller inte med om att matchdatumet innebär en extra risk.

– Nej, jag tror inte att man vill att samma sak händer igen. Sen kan inte jag svara för vad folk gör på stan, men jag har svårt att tänka mig att de vill sätta igång samma sak en gång till. Men man ska aldrig säga aldrig, säger Lööw.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN