Stängs av i tre matcher efter armbågsattacken

Publicerad 2012-04-16

Carl Hagelin bad skadade ”Alfie” om ursäkt i sms

DETROIT. Carl Hagelin har bett Daniel Alfredsson om ursäkt för den vårdslösa armbågstacklingen i lördag.

Men det hjälper inte.

New York Rangers-rookien stängs av i tre matcher.

Samtidigt meddelar Ottawa Senator att Alfredsson mår bra.

Carl Hagelin.

Carl Hagelin förhördes under söndagen av Brendan Shanahan om incidenten då Daniel Alfredssons skadades på Madison Square Garden i det andra slutspelsmötet mellan New York Rangers och Ottawa.

Och några timmar senare förkunnade NHL:s disciplinchef sin dom:

”Hagge” stäng av i tre matcher.

”Ett klart brott”

– Han träffade Alfredsson vårdslöst i sidan av huvudet, det är ett klart brott mot den gällande regeln vad gäller armbågstacklingar. Vi har också tagit i beaktande att Alfredsson skadades och tvingades avbryta matchen, förklarar Shanahan i ett utlåtande.

Samtidigt stängs Ottawas Matt Carkner, som samma kväll överföll Rangers-forwarden Brian Boyle och överöste honom med slag i ansiktet, i en match.

– Vi accepterar ligans dom och tänker inte överklaga, men vi är grundligt perplexa över hur inkonsekvent åtgärden är i förhållande till andra bestraffningar som utdelats under grundserien och slutspelet, heter det i en officiell kommentar från New York Rangers.

Bad om ursäkt i sms

Hagelin meddelade tidigare under söndagen att han var redo att acceptera eventuell bestraffningen.  Han berättade också att han via sms bett Alfredsson om ursäkt.

– Jag är aldrig ute efter att skada någon och särskilt inte spelare som Alfredsson. Han är en av mina favoriter, jag hoppas verkligen att det inte är någon fara med honom.

Nej, dessbättre verkar det inte vara det. Under en presskonferens under söndagen sa Senators-coachen Paul MacLean att ”Alfie” mår bra.

Det är dock fortfarande oklart om han spelar i match nummer tre i Ottawa kommande natt.

Följ ämnen i artikeln