Karlssons första mål i storsegern

HOCKEY

Dubbla fullträffar i krossen mot Buffalo

Foto: AP
Hampus Lindholm och William Karlsson.

NEW YORK. Anaheim verkar ha hittat en ny skyttekung i svenske William Karlsson.

Den svenske rookien gjorde sitt första NHL-mål när Anaheim under måndagskvällen tvålade till Buffalo med 5-1 – och kompletterade sedan med ytterligare ett.

– Ja, det var verkligen roligt. Men det var bara i en match, det gäller att fortsätta spela bra, säger han till Sportbladet.

Matchen i First Niagara Center var bara William Karlssons andra i den korta NHL-karriären, men den 21-årige Märsta-sonen, som ju spelade för HV71 förra säsongen, tvekade alltså inte att ta för sig.

Först dunkade han in sin första NHL-kasse i mitten av andra perioden.

I sekvensen innan missade han målet från högra tekningscirkeln och när han åter fick pucken i slottet, efter förarbete av landsmännen Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg, tog han sig tid att sikta – och klippte in ett välriktat skott bakom Michal Neuvirth.

– Pucken fastnade faktiskt i skridskon, så först fick jag tråckla loss den. Sedan hade jag ändå rätt gott om tid på mig, så, ja... jag vet inte vad jag tänkte men jag  sköt och den gick in. Det var givetvis väldigt roligt, berättar den unge rookien på telefon från norra New York.

Såg någon till att pucken blev sparad?

– Ja, Devante Smith-Pelley hämtade den i kassen och sedan tog någon här i klubben hand om den. Så den finns i tryggt förvar.

”Konstig studs”

I början av tredje akten var det dags igen.

Pucken låg efter en tilltrasslad situation fri Neuvirths målgård och studsade och William störtade fram och formligen tryckte in sitt andra mål för kvällen – och NHL-karriären.

– Precis, det blev en lite konstig studs och jag kastade mig fram. Jag sköt först ett skott som han tog och sedan slog jag returen lite på volley.

Två mål i andra matchen – det måste kännas väldigt bra?

– Ja, det är klart. Men det är bara en match, det gäller att fortsätta spela bra. På tisdag möter vi Philadelphia borta och då tror jag det blir betydligt tuffare.

Kompisen Hampus Lindholm tycker dock att ”Wild Bill”, som han kallar Karlsson, har all anledning att fira succén mot Buffalo.

– Det här har han förtjänat. Han har varit så bra och bara fortsatt spela sitt eget spel utan att bry sig så mycket om allt runtomkring, berömmer skåningen.

Anaheim har överhuvudtaget öppnat övertygande och nu vunnit två raka matcher.

– Ja, det känns som vi har ett väldigt bra lag i år. Buffalo kom nog inte riktigt upp i normal standard idag, men vi spelade ändå stabilt och i längden tror jag att det här kan bli ett väldigt roligt år, säger Lindholm.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL