NHL

Osmakliga skämtet mot bröderna Sedin

Av: 

Kristopher Karlsson

HOCKEY

Dallas Stars-stjärnorna Jamie Benn och Tyler Seguin har hamnat i blåsväder efter ett par kontroversiella uttalanden.

– Vem vet vad de gör tillsammans, sa bland annat Benn om bröderna Sedin.

Bröderna Henrik och Daniel Sedin blev måltavlor för ett udda uttalande när två andra NHL-stjärnor gästade ett radioprogram i Dallas.

Jamie Benn – lagkapten – och Tyler Seguin – lagets skyttekung – är båda nyckelspelare i Dallas Stars. Under radiointervjun kom diskussionen in på Jamie Benns broder, Jordie, och hur det fungerar att resa och spela med sin bror.

Radiovärden konstaterade enligt NBC Sports att Vancouver Canucks-stjärnorna Henrik och Daniel förmodligen delar rum, och lämnade över bollen till Dallas-stjärnorna.

Seguin: Ja, det är Sedinarna det.

Benn: Vem vet vad mer de gör tillsammans?

”Hade tagit illa upp”

De osmakliga kommentarerna har skapat stor uppmärksamhet i USA och Henrik Sedin kommenterar nu händelsen i en intervju med TSN.

– Det säger mer om dem än om oss, och det är ungefär allt jag har att säga i frågan, säger Henrik enligt NBC men fortsätter:

– För mig handlar livet om vårt lag och våra lagkamrater. Om någon av dem skulle gå ut och säga något illa om oss hade jag tagit illa upp och mått dåligt. Så länge de är glada är jag nöjd. Så här har det låtit från folk på tv:n, och även från andra spelare. Det är inget vi kan göra något åt förutom att spela vår bästa hockey och vara de människor vi vill vara.

I december 2011 blev Sedinarna kallade ”systrar” av dåvarande Chicago Blackhawks-forwarden Dave Bolland.

Hyllas av kedjekamrater

Men det är inte bara tveksamma saker som sägs om de svenska spelarna. I ett reportage av kanadensiska Sportsnet hyllas Sedinarna av 13 tidigare kedjekamrater.

– När du spelar med dem så är du som den tredje brorsan, säger Trevor Linden.

– Det var den kanske roligaste hockey jag har spelat i mitt liv, fyller Ryan Kesler i.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Vancouver Canucks

Dallas Stars

Henrik Sedin

Daniel Sedin