Dallas Stars

Storstjärnan skadad efter fula tacklingen

Av: 

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

Dallas Tyler Seguin fick ledas av isen

Segern mot Florida Panthers blev dyrköpt för Dallas Stars.

Tre forwards ådrog sig skador – och storstjärnan Tyler Seguin fick hjälpas av isen efter en tackling från Dmitrij Kulikov.

– Det var en feg sak av honom och vi måste ta hand om det vid ett senare tillfälle, säger Dallasforwarden Vernon Fiddler.

Det blev två viktiga poäng för slutspelsjagande Dallas Stars mot Florida Panthers i natt – men också tre tunga skador.

Det började med att den tjeckiske forwarden Ales Hemsky tvingades bryta matchen i den första perioden.

Och det skulle bli värre.

”En ful tackling”

I den tredje perioden delade Dmitrij Kulikov ut en tackling som träffade poängligatrean Tyler Seguins knän.

Kulikov åkte på matchstraff för clipping och Seguin fick hjälp av ta sig av isen.

– Det var en ful tackling. Vi låter ligan ta hand om det. Jag brukade skrika om sådana saker, men det gör ingen nytta. Det är bara en tackling som inte behövde hända, säger Dallas coach Lindy Ruff enligt nhl.com.

Lagkamraten Vernon Fiddler är mycket kritisk till tacklingen.

– Jag tycker att det är en feg sak att göra. Seguin spelade ifrån sig pucken och Kulikov kom och klippte honom över hans knän. Det finns inte plats för det i den här sporten och det var inte en bra grej. Det var en feg sak av honom och vi måste ta hand om det vid ett senare tillfälle, säger Dallasforwarden Vernon Fiddler.

Hur länge Seguin blir borta är oklart.

– Tyler kommer att undersökas igen och då kommer vi förmodligen veta mer. Men det ser ut som att han kommer att vara bort en tid, säger Ruff och meddelar att även Hemsky väntas missa matcher.

Vann med 2–0

Sent i den tredje perioden utspelade sig sedan ny otäcka scener. Ett skott från John Klingberg styrdes upp i huvudet på Patrick Eaves och även han hjälp att ta sig av isen.

– Eaves är på väg till sjukhuset för röntgen. Han fick en ganska rejäl smäll i huvudet. Han har haft skador där tidigare så vi är rätt bekymmrade, säger Lindy Ruff.

Matchen vann Dallas med 2-0 efter att finske målvakten Kari Lehtonen räddat 37 skott.

Jhonas Enroth, som trejdades från Buffalo Sabres tidigare i veckan, väntas göra debut i sitt nya lag mot Colorado Avalanche natten till i morgon.

Bröderna Sedin lämnade isen utan poäng, men då klivet i stället Shawn Matthias fram. Doldisen stod för sitt första hat trick i NHL när Vancouver Canucks vann med 5-2 mot Boston Bruins.

En desto mer van målskytt noterades för ett hat trick i San Jose Sharks 4-2-vinst mot Arizona Coyotes.

Joe Pavelski prickade in tre mål och ligger nu på tredje plats i NHL:s skytteliga med totalt 31 fullträffar den här säsongen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Dallas Stars

NHL

Ishockey

Tyler Seguin