Växjö Lakers Hockey

Lakers nya satsning

Av: 

Adam Bäck

HOCKEY

Damlaget gör comeback efter fyra års uppehåll

Lisa Henriks.
Lisa Henriks.

I mars 2011 spelade Växjö Lakers Ladies sin senaste match.

Efter ett uppehåll på fyra år hade laget igår sin första träning för tjejer.

– Det är fantastiskt att det äntligen händer, säger tränaren Lisa Henriks till klubbens hemsida.

Växjö Lakers hade under många år ett damlag i högsta serien i Sverige, Riksserien. Efter en spelarflykt tvingades laget börja om i division 1 och huvudföreningen stoppade sedan damlaget från att kvala uppåt såväl 2010 som 2011. Sedan dess har laget inte haft en fungerande damverksamhet.

– Vi vill skapa en grogrund för att i framtiden kunna starta ett flicklag. Vi har tjejer idag som tränar med killarna, men de är för få för att vi ska kunna ha ett eget lag med dem. Nu vill vi se under tre söndagar vilket intresse det finns, säger Jan-Erik Modigs, utvecklingsansvarig Växjö Lakers.

”Är lite överraskad”

Ett 30-tal tjejer och damer dök upp till den första träningen. Lisa Henriks poängterar att det är viktigt att skapa en stark träningsgrupp för att få en bredd som kan bli ett damlag framöver.

– Jag är allt lite överraskad att vi fyllde ett omklädningsrum och lite till på vår premiär. Vi har knappt gjort någon marknadsföring av verksamheten, säger tränaren Lisa Henriks till Smålandsposten.

Varför är det så viktigt att det finns ett tjejlag?

– I början är det inte viktigt alls. Men sedan blir det det. Man vill träna med dem som är lika en själv. När man kommer upp i 14-årsåldern så vill man snacka i omklädningsrummet om sådant man är intresserad av. Och ofta är killar och tjejer intresserade av olika saker, säger Jan-Erik Modigs till klubbens hemsida.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Växjö Lakers Hockey

SDHL Svenska damhockeyligan