Här är Pär Mårts uttagningskupp

Publicerad 2015-01-24

Gav Sörensen Tre Kronor-tröja – sedan krossades Djurgården av SAIK

Pär Lindholm gjorde hattrick, men det var en förbundskapten som stal rubrikerna.

Inför matchen stod Pär Mårts för en minst sagt spektakulär landslagsuttagning av Djurgårdens Marcus Sörensen.

– Han förtjänar han en chans, säger Mårts till Sportbladet.

Uttagningar till landslagstrupper brukar vara ganska torftiga tillställningar i tråkiga konferensrum.

Men inför Djurgårens möte med Skellefteå stod Pär Mårts för en riktig uttagningskupp. Röda mattan var utrullad och spelarna uppradade på respektive blålinje.

Då dök plötsligt förbundskaptenen upp – med en blågul landslagströja i händerna.

Siffran 66 på ryggen

På ryggen fanns siffran 66, samma nummer som Marcus Sörensen har i Djurgården. Och det var just en leende Sörensen som åkte fram för att ta emot tröjan.

– Man hade en liten klump i magen innan, men det var otroligt häftigt. Att få spela i landslaget är en dröm man haft sedan man var liten, säger Sörensen i C More.

"Internationell spelstil"

Det innebär att Pär Mårts tagit ut sin första spelare till dubbelmötet med Finland, den 6 och 8 februari.

– Marcus är en kille som är internationell i sin spelstil. Han är bra på skridskorna vilket är en bra grund att stå på, för det går väldigt snabbt där ute. Han är frejdig i sitt sätt att anta utmaningen – han bangar inte, säger Pär Mårts till Sportbladet, och fortsätter:

– Han blir bättre och bättre och har talangen för att ta nästa kliv. Jag har väl gått och väntat lite på att han ska bli mer bekväm där ute och leverera för Djurgården. Jag har sett honom under hela säsongen och nu tycker jag det är dags. Det är lätt att prestera i tio matcher, sedan tappa formen. Nu har han levererat under en lång tid och då förtjänar han en chans.

Tog tredje raka segern

Marcus Sörensen leder Djurgårdens interna poängliga och han var inblandad i Djurgårdens kvittering i slutet av första perioden, när han spelade fram Joakim Eriksson.

Patrik Zackrisson gjorde 2–1 till gästerna precis efter halvtidsvilan. Marcus Sörensen var ytterst nära att utjämna till 2–2, men Markus Svensson gjorde en jätteräddning och istället kontrade SAIK in trean.

Tim Heed tryckte in 4–1 och då var det avgjort. I tredje satte Pär Lindholm sedan 5–1 - och blev i samband med det hattrick-skytt när suveräna Skellefteå tog sin tredje raka seger inför en stor bortaklack.

– Vi gör en grym match i 60 minuter. Jag är väldigt imponerad över mitt lag, säger Skellefteås tränare Hans Wallson efteråt.

Följ ämnen i artikeln