Utslaget – nu kan tretton spelare lämna

HOCKEY

Luleås säsong är över.

Nu väntar en hektisk period för sportchef Lars "Osten" Bergström.

Hela tretton spelare kan lämna laget.

Foto: Per Ledin

Trots 3-1-ledning i kvartsfinalserien mot Frölunda så orkade inte Luleå stå emot Göteborgslaget.

Därmed är det semester för spelarna och allt längre dagar för sportchefen Lars "Osten" Bergström. Han har redan aviserat en storsatsning för att utmana Skellefteå om att bli Sveriges ledande klubb. Minecraftmiljardären Jakob Porsér har klivit in i klubben och även befintliga sponsorer satsar hårt på nästkommande säsong.

Men förutom värvningar in så finns det flera förlängningar som "Osten” Bergström lär ha bråttom att lösa.

Succémålvakten Joel Lassinantti ryktas redan ha kritat på för en förlängning precis som Jan Sandström också ska vara nära ett nytt kontrakt.

Abbotts sätter press

Mest jobb finns istället att göra på forwardssidan. Bröderna Abbott har ännu inte hittat en lösning med klubben och där har agenten Harald Lone varit ute och satt press på klubben.

– De hade lovat att komma med ett kontraktsförslag men, jag vill inte säga att de har backat på det, de säger att de vill avvakta. Det är en besvikelse, sa han till NSD för en månad sedan.

Även rivjärnen Per Ledin, Johan Forsberg, Karl Fabricius och Niklas Fogström står utan kontrakt. Alla de spelarna lär inte ha en plats i "nya Luleå".

På väg in i laget finns Asplövensuccén Jacob Lagacé medan den stora prestigevärvningen Linus Omark så sent som för några dagar sedan menade att Jokerit fortfarande är hans hetaste alternativ till nästa säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF